Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu

ΕΣΑΚΕ: Η Επιτροπή Αδειοδότησης θα ζητήσει από το ΔΣ να παρανομήσει;

Συντάκτης Νίκος Μπουρλάκης Νίκος Μπουρλάκης
ΕΣΑΚΕ: Η Επιτροπή Αδειοδότησης θα ζητήσει από το ΔΣ να παρανομήσει;

Αυτά που γίνονται στον ΕΣΑΚΕ το τελευταίο διάστημα είναι πέρα από κάθε λογική και καλό θα ήταν να δοθεί μια επαρκής εξήγηση για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Αυτά που γίνονται στον ΕΣΑΚΕ το τελευταίο διάστημα είναι πέρα από κάθε λογική και καλό θα ήταν να δοθεί μια επαρκής εξήγηση για τόσο σοβαρά ζητήματα.

Την Παρασκευή (2/7) στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ θα λυθεί το θέμα της αδειοδότησης των ΚΑΕ ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Η εισήγηση θα γίνει από τα μέλη της Επιτροπής Αδειοδότησης, που μελέτησαν τους φακέλους των ΚΑΕ. Και η αλήθεια είναι ότι το… παρατράβηξαν λίγο. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν στις 15 Ιουνίου ενώ μέχρι την Τετάρτη (30/6) είχαν το δικαίωμα να μελετήσουν το φάκελο κάθε ομάδας.

Η ώρα- μηδέν έφτασε. Θα είναι όμως «ημέρα κρίσης» ή απλώς θα αποδειχθούν όλα ένα πυροτέχνημα και θα ζήσουμε εμείς καλά κι αυτοί καλύτερα;

Κατ’ αρχήν ας πάρουμε την περιβόητη Επιτροπή Αδειοδότησης. Της οποίας η σύσταση ανακοινώθηκε πέρυσι με όλες τις τιμές και με περισσή υπερηφάνεια από τον ΕΣΑΚΕ.

Είναι η Επιτροπή που εξετάζει και προκρίνει ή απορρίπτει φακέλους για την αδειοδότηση. Και γι’ αυτό ψήφισαν από πέρυσι, να λήγει αυτό το θέμα όσο το δυνατό νωρίτερα (15/6 αρχικά που βέβαια επειδή ζούμε στην Ελλάδα έγινε 2/7) ώστε το πρωτάθλημα να μη βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Την Παρασκευή (2/7), λοιπόν, η Επιτροπή θα κάνει τις εισηγήσεις της στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ και θα… νίψει τας χείρας της. Και πιθανότατα όλοι μαζί.

Τι θέλουμε να πούμε; Υπάρχουν κάποιες σκέψεις που σίγουρα δεν αφήνουν κανέναν σε ησυχία.

-Αν π.χ η Επιτροπή κάνει εισήγηση να «περάσει» μια ομάδα η οποία δεν έχει καταθέσει (για παράδειγμα) την εγγυητική, θα πρέπει να ψηφίσει το Δ.Σ; Για ποιο λόγο; Αφού λείπει ένα βασικό στοιχείο από το φάκελο.

-Ομοίως αν λείπουν κάποια απαραίτητα έγγραφα (π.χ αποπληρωμής ή διακανονισμών οφειλομένων σε παίκτες ή προπονητές). Τι θα κάνει η Επιτροπή; Πάλι θα εισηγηθεί ή θα «κόψει» απλώς την ομάδα;

Με λίγα λόγια αν υπάρχουν ελλιπείς φάκελοι και με δεδομένο ότι έχει παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία, τι εισήγηση θα κάνουν τα μέλη της Επιτροπής; Τι θα θέσουν προς ψηφοφορία; Δεν είναι σα να ωθεί η ίδια η Επιτροπή τα μέλη του Δ.Σ να παρανομήσουν;

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό… Κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουν όλοι. Αλλιώς δε χρειάζεται να φτιάχνουν Επιτροπές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΣΑΚΕ: Η προθεσμία λήγει, ο Γαλατσόπουλος σε δίλημμα 

Η διασκευή του τραγουδιού που κατέκτησε το ελληνικό Tik Tok

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι λέει ο συζυγοκτόνος για γνωριμία του με τον αυτόχειρα επιχειρηματία;

Δημοφιλη Αρθρα