Η Εθνική ομάδα θα προχωρήσει με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα αρχίσουν σε περίπου ένα μήνα.

Ο κύβος ερρίφθη και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα είναι ο προπονητής στην Εθνική ομάδα στα προκριματικά. Διαβάστε λεπτομέρειες

Η Εθνική ομάδα θα προχωρήσει με τον Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα αρχίσουν σε περίπου ένα μήνα.

Η απόφαση είναι οριστική. Η Εθνική ομάδα θα έχει στον πάγκο της τον κόουτς του Περιστερίου και παράλληλα άμεσους συνεργάτες τους Ισίδωρο Κουτσό (Παναθηναϊκός), Σάββα Καμπερίδη (Λαύριο) και Κώστα Παπαδόπουλο (Προμηθέρας)

Ο Μανωλόπουλος ήταν και στο τιμ του Ρικ Πιτίνο στο Προολυμπιακό Τουρνουά. Φυσικά και είναι διαθέσιμος αφού το Περιστέρι αγωνίζεται σε διοργάνωση της FIBA. 

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Ο νέος κύκλος της Εθνικής Ανδρών και των αγωνιστικών της υποχρεώσεων θα αρχίσει με νέο προπονητικό επιτελείο το οποίο θα καθοδηγήσει την ομάδα στα προκριματικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2023.

Αρχής γενομένης από το «παράθυρο» του ερχόμενου Νοεμβρίου και τους αγώνες με τη Μεγάλη Βρετανία εκτός έδρας στις 25/11 και τη Λευκορωσία στη Θεσσαλονίκη στις 28/11, προπονητής της Εθνικής Ανδρών αναλαμβάνει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με συνεργάτες τους Σάββα Καμπερίδη, Ισίδωρο Κουτσό και Κώστα Παπαδόπουλο»

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε τα βιογραφικά των νέων προπονητών.

Είναι η 3η φορά που ο Σωτήρης Μανωλόπουλος θα βρεθεί στην Εθνική ομάδα. Η πρώτη ήταν το 2012 με πρώτο προπονητή τον Ηλία Ζούρο και στο Προολυμπιακό Τουρνουά στην Βενεζουέλα. Μάλιστα τότε στο τιμ ήταν και ο Δημήτρης Πρίφτης.

Η δεύτερη ήταν στο Προολυμπιακό του Τορόντο όπου υπήρξε άμεσος συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο.

Βεβαίως απομένει η επισημοποίηση της συνεργασίας και με τον προπονητή που θα αναλάβει την ομάδα στο Ευρωμπάσκετ. Που βέβαια θα έχει συνεργάτες τους προαναφερόμενους. Ως γνωστόν ο μεγάλος στόχος είναι ο Δημήτρης Ιτούδης και μένει να δούμε τι θα γίνει στις επαφές που θα υπάρξουν με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η επιθυμία της ΕΟΚ και του Ιτούδη για συνεργασία είναι δεδομένη. Αρκεί να ξεπεραστεί το θέμα της ΤΣΣΚΑ.