Ο Νικ Καλάθης αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την Εθνική ομάδα και όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Οι Βαγγέλης Λιόλιος και Νίκος Ζήσης συναντήθηκαν με τον Νικ Καλάθη με αντικείμενο φυσικά την Εθνική ομάδα για την οποία ο έμπειρος γκαρντ είναι σταθερά διαθέσιμος

Ο Νικ Καλάθης αποτελεί σημαντικό κομμάτι για την Εθνική ομάδα και όλοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό.

Όμως θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι και ο Καλάθης θεωρεί την Εθνική ομάδα ως πολύ σημαντικό κομμάτι στην καριέρα του. Και το έχει αποδείξει αυτό αφού είναι από τους παίκτες που με προθυμία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις (και προσκλήσεις) της «επίσημης αγαπημένης» όλων των Ελλήνων.

Με αφορμή την παρουσία της Μπαρτσελόνα στην Ελλάδα για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος και ο GM της Εθνικής ομάδας, Νίκος Ζήσης, συναντήθηκαν με το διεθνή γκαρντ.

Συζήτησαν μαζί του για το πλάνο και τις σκέψεις που υπάρχουν και φυσικά αναλύθηκαν οι στόχοι. Ήταν μια εποικοδομητική κουβέντα που σίγουρα χρειαζόταν προκειμένου να γίνει κατανοητός ο νέος άνεμος που πνέει στην Ελληνική Ομοσπονδία αλλά και στην Εθνική ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει τα εξής:

«Τον Νικ Καλάθη επισκέφτηκαν στο ξενοδοχείο όπου διέμεινε η Μπαρτσελόνα στην Αθήνα με την αφορμή του αγώνα της με τον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος και ο GM της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης.

Ηταν μία ακόμα δια ζώσης επαφή με διεθνή παίκτη που αγωνίζεται εκτός Ελλάδας, για να συζητηθεί από κοντά το πλάνο που υπάρχει για την Εθνική ομάδα, οι σκέψεις και οι στόχοι, εν όψει των πολλών υποχρεώσεων που υπάρχουν τους προσεχείς μήνες.

Ο Καλάθης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον σχεδιασμό που υπάρχει και την επιθυμία του να είναι μέλος της προσπάθειας για μία ακόμα φορά, όπως κάνει αδιάκοπα πλέον της μίας δεκαετίας»