Παρά τη θέλησή του αλλά και την προσπάθεια που κατέβαλε ο Βασίλης Σπανούλης, τελικά δε θα είναι παρών με την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά!

Ο Βασίλης Σπανούλης ήθελε όσο τίποτε άλλο να διεκδικήσει το δικό του Last Dance με την επίσημη αγαπημένη των Ελλήνων. Ήθελε να είναι παρών στην προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Δεν τα κατάφερε. Ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός τελικά κι έτσι τέθηκε εκτός αποστολής για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Η θλάση στο γαστροκνήμιο κρατά τον αρχηγό του Ολυμπιακού εδώ και μέρες εκτός μάχης. Μάλιστα δεν είχε αγωνιστεί ούτε στο τουρνουά Ακρόπολις προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η κατάστασή του ενόψει του Προολυμπιακού.

Όπως αποδείχθηκε όμως, ο τραυματισμός του ήταν πολύ πιο σοβαρός. Ο 39χρονος γκαρντ δεν κατάφερε να προπονηθεί και πλέον τίθεται εκτός Προολυμπιακού. Και κάπως έτσι η Εθνική ομάδα μετράει απόντες: Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Σπανούλης, Πρίντεζης, Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο… Δεν τους λες και λίγους!

O Ρικ Πιτίνο είναι εκείνος που έπεισε τον Σπανούλη για το ότι έπρεπε να επιστρέψει. Ο Αμερικανός προπονητής άλλωστε πόνταρε πολλά στην προσωπικότητα και την εμπειρία του αρχηγού του Ολυμπιακού. Ήθελε να έχει όσο το δυνατόν περισσότερες προσωπικότητες στο ρόστερ. Να βγάλει η Εθνική ομάδα μια τελείως διαφορετική εικόνα στο χαρακτήρα της.

Τελικά ο Πιτίνο και ο Σπανούλης, αν και το ήθελαν και οι δύο δε θα συνεργαστούν. Τα πλάνα του Αμερικανού, πάντως, σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι δε διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Ο θρυλικός κόουτς υπολόγιζε τον Σπανούλη για συγκεκριμένες καταστάσεις, σε σαφώς πολύτιμο ρόλο, αλλά δε θα ήταν ο κανόνας του παιχνιδιού του. Αυτό θα το αναλύσουμε σε επόμενο ρεπορτάζ.

Αυτή τη στιγμή, λίγα 24ωρα (ξημερώματα Παρασκευής) πριν την αναχώρηση για τον Καναδά, η Εθνική ομάδα εξακολουθεί να μετρά απόντες.