ΜΠΑΣΚΕΤ

Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 94-55: Άνετος κι εντυπωσιακός

Πολύ καλή η απόδοση των «ερυθρόλευκων» που και πάλι είχαν διάθεση, έπαιξαν καλά στην άμυνα, σούταραν ακόμα καλύτερα κι έδειξαν ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο
Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 94-55: Άνετος κι εντυπωσιακός

Ολοκλήρωσε αήττητος τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά «Νεόφυτος Χανδριώτης» ο Ολυμπιακός αφού έκανε το 2/2 μετά τη νίκη του επί του Ερυθρού Αστέρα.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα (94-55) ο Ολυμπιακός απέναντι στους Σέρβους, διατήρησε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, παρουσιάστηκε εξαιρετικός αμυντικά, επιθετικά και δημιουργικά και γενικά έδειξε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν χωρίς τον Κώστα Σλούκα στο τουρνουά.

Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ ενώ η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσίασε εξαιρετική δημιουργία όπως φανερώνει και ο αριθμός των ασίστ (29). Πολύ καλή παρουσία από τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη, διψήφιοι και οι Μπόλομποϊ, Πίτερς και Παπανικολάου.

Ο Ολυμπιακός αρχισε με πολλή ενέργεια στην άμυνα και με διαφορετική λογική απ’ ότι στον αγώνα με την Χολόν, αφού ο Ερυθρός Αστέρας δεν αμύνθηκε με τον ίδιο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν με 11-0 χωρίς να έχουν επιχειρήσει ούτε ένα σουτ τριών πόντων και με τον Κάνααν να έχει αναλάβει ρόλο δημιουργού (3 ασίστ).

Πέρασαν 5’21’’ μέχρι οι Σέρβοι να βρουν τους πρώτους πόντους τους από 2 βολές του Στέφαν Μάρκοβιτς. Με 1’17’’για το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Ολυμπιακός είχε φτάσει το σκορ στο 2-8 έχοντας 10 ασίστ και με τον Σάσα Βεζένκοφ να κυριαρχεί (11 πόντοι με 5/6 σουτ).

Από τους 22 πόντους των «ερυθρόλευκων» οι 14 ήταν μέσα από το «ζωγραφιστό», δείγμα του τρόπου με τον οποίο λειτουργούσαν ενώ οι 8 ήταν από τον αιφνιδιασμό.

Ο Ολυμπιακός «θυμήθηκε» τα τρίποντα και είχε 4/7 όταν προηγήθηκε με 37-23 στο 24’ κι ενώ ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε αρχίσει το rotation. Με τον Λαρεντζάκη να γίνεται πλέον πρωταγωνιστής (10π) στην επίθεση οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σταθερά μπροστά (47-30 με 1’41’’ για το τέλος του ημιχρόνου. Οι 16 ασίστ για μόλις 4 λάθη, οι 13 πόντοι από λάθη αντιπάλου, οι 24 από παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και τα 5/9 τρίποντα ήταν στοιχεία ενδεικτικά της κυριαρχίας του Ολυμπιακού. Πάντως με σερί 7-0 ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου.

Μάλιστα οι Σέρβοι προσπάθησαν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο (52-45) αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν άμεσες απαντήσεις. Στα μισά της 3ης περιόδου πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά τους (+18 και 63-45) και διατηρούσαν μάλλον άνετα το προβάδισμα. Στο 27’ το σκορ πήγε στο 71-48 και ο Ολυμπιακός έμοιαζε ασταμάτητος με Παπανικολάου και Μπόλομποϊ να δίνουν επιθετικές λύσεις.

Η διαφορά ξεπέρασε τους 30 πόντους (86-54) στα μισά της τελευταίας περιόδου και το πάρτι συνεχίστηκε ως το τέλος

Τα δεκάλεπτα: 24-13, 47-37, 74-49, 94-55

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ 4, Κάνααν 5, Φαλ 9, Βεζένκοφ 19, Παπανικολάου 19, Λούντζης, Λαρεντζάκης 15, Πάππας, Μπόλομποϊ 12, Πίτερς 11, Μπλακ 3, ΜακΚίσικ 5

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ:  Άνταμς 4, Λάζιτς 4, Ντόμπριτς 4, Κούζμιτς, Μπέντιλ 8, Χόλαντ 3, Λαζάρεβιτς 4, Μίτροβιτς 12, Μάρτιν 2, Ιβάνοβιτς 9, Ίλιτς, Μάρκοβιτς 5.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ολυμπιακός- Ερυθρός Αστέρας 94-55: Άνετος κι εντυπωσιακός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College