Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του αφού παρουσίασε στην άμυνα ένα πρόσωπο που δεν είναι και τόσο σύνηθες φέτος.

Τι ακριβώς συμβαίνει και ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται με δύο πρόσωπα εντός κι εκτός έδρας; Οι αριθμοί προσεγγίζουν τις πύλες του ανεξήγητου

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη του αφού παρουσίασε στην άμυνα ένα πρόσωπο που δεν είναι και τόσο σύνηθες φέτος.

Για την ακρίβεια, δεν είναι σύνηθες στους 6 αγώνες που έχει δώσει ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ. Διότι η διαφορά στην εικόνα των Πειραιωτών εντός κι εκτός έδρας είναι μεγάλη.

Αυτό είναι ένα ενδιαφέρον θέμα προς διερεύνηση. Πολύ δε περισσότερο από τη στιγμή κατά την οποία έκανε την εμφάνισή του και στην Ρωσία κόντρα στην Ζενίτ. 

Αν απομονώσεις την τελευταία περίοδο, στην πρώτη, στην τρίτη και στην τέταρτη ο Ολυμπιακός έχει δεχτεί 75 πόντους (κατά μέσο όρο 25 ανά δεκάλεπτο)

Η Ζενίτ σ’ αυτά τα τρία δεκάλεπτα:

-Έχει μόλις 8 άστοχα δίποντα (19/27)

-Σουτάρει πολύ καλά στα τρίποντα (10/22)

-Έχει 13 ασίστ και μόλις 4 λάθη!

-Πήρε δέκα πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Και το πλέον εντυπωσιακό ότι τους 9 τους πήρε στο τελευταίο δεκάλεπτο!

-Πήρε 14 παραπάνω ριμπάουντ από τον Ολυμπιακό (35 έναντι 21). Πάμε να δούμε και τα πιο εντυπωσιακά: Στην τελευταία περίοδο οι Ρώσοι πήραν 8 επιθετικά ριμπάουντ (κι άλλα τόσα αμυντικά)!

-Τιμώρησε με 11 πόντους τα λάθη της ελληνικής ομάδας.

Αν δούμε την 3η περίοδο, την καλή του Ολυμπιακού, η Ζενίτ περιορίζεται στα εξής:

-Σε 9 πόντους με 4/10 σουτ

-Σε 7 λάθη για μόλις 2 ασίστ.

Και κάπου εδώ επανέρχεται η κουβέντα για την παρουσία του Ολυμπιακού μακριά από την έδρα του. Με την υποσημείωση ότι δεν έχει χάσει κάποιον αγώνα από αντίπαλο χαμηλότερης ταχύτητας. Πολύ δε περισσότερο και με διαφορές που καλύπτονται στην Ελλάδα: -6 από ΤΣΣΚΑ και Ζενίτ και… κανέναν από Μπαρτσελόνα (αφού ο αγώνας πήγε στην παράταση όπου οι Πειραιώτες ηττήθηκαν με 1 πόντο).

Πρέπει όμως να νικήσουν εκτός έδρας (δεύτερη υποσημείωση, πέρυσι είχαν νικήσει στην Βαρκελώνη και στην Αγία Πετρούπολη). Απλώς να προσθέσουμε ότι φέτος ο Ολυμπιακός έχει νικήσει τις Μπασκόνια, Ρεάλ, Ζαλγκίρις και Φενέρμπαχτσε στην έδρα του από τις οποίες είχε ηττηθεί πέρυσι. Έχει νικήσει και την Άλμπα που το είχε κάνει και πέρυσι.

Σημαντικό στοιχείο. Προσέξτε όμως τις φετινές διαφορές εντός κι εκτός έδρας.

Στην άμυνά του ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη διαφορά εντός με εκτός έδρας. Μακριά από το ΣΕΦ δέχεται 83,5 πόντους ενώ στο «σπίτι» του 17 λιγότερους (και συγκεκριμένα 66,5).

Εντός έδρας οι αντίπαλοί του σουτάρουν με 47,4% στα δίποντα και 25,9% στα τρίποντα. Μακριά από το ΣΕΦ οι αριθμοί αλλάζουν. Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού έχουν 55,4% στα δίποντα και 33,8% στα τρίποντα.

Προσέξτε ακόμα έναν τομέα. Και συγκεκριμένα τα λάθη. Στο ΣΕΦ οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού κάνουν 14,7 κατά μέσο όρο ενώ εκτός έδρας πέφτουν στα 10!

Στην επίθεση ο Ολυμπιακός έχει 78,7 πόντους κατά μέσο όρο στο Φάληρο ενώ ανεβαίνει στους 80 εκτός έδρας. Όμως η διαφορά στην άμυνα είναι πολύ μεγάλη.