Η περίπτωση του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει έρθει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και θα προκριθεί αν ο Μαυροβούνιος αποδεσμευτεί από τον Ερυθρό Αστέρα.

Οι εξελίξεις σχετικά με το θέμα του Ντέγιαν Ράντονιτς και του Ερυθρού Αστέρα που ενδιαφέρουν άμεσα τον Παναθηναϊκό και τι ζητά από τους Σέρβους για να μείνει

Η περίπτωση του Ντέγιαν Ράντονιτς έχει έρθει στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό και θα προκριθεί αν ο Μαυροβούνιος αποχωρήσει από τον Ερυθρό Αστέρα.

Ο Ράντονιτς έχει στα χέρια του πρόταση για νέο συμβόλαιο και μια χρονική προθεσμία ως την Πέμπτη (30/6) για να δώσει την οριστική του απάντηση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Σερβίας informer.rs, η κατάσταση είναι αβέβαιη καθώς ο Μαυροβούνιος κόουτς έχει ζητήσει οικονομικές εγγυήσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μια ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα, από τον πρόεδρο του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς.

«Η κατάσταση είναι αβέβαιη» αναφέρει το ρεπορτάζ και συνεχίζει: «Ο Ντέγιαν Ράντονιτς θα συμφωνήσει σε ένα νέο συμβόλαιο με τον Ερυθρό Αστέρα, μόνο αν η ομάδα του δώσει οικονομικές εγγυήσεις ότι θα έχει μια ομάδα ικανή να παλέψει και να διεκδικήσει τίτλους και την επόμενη χρονιά».

Ο Ερυθρός Αστέρας κατέκτησε την Αδριατική Λίγκα και τίτλους στην Σερβία και ο Ράντονιτς έχει ήδη ζητήσει μια ανταγωνιστική ομάδα. Τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις όσο και στην Euroleague.

«Δύο πολύ σημαντικοί παίκτες έφυγαν από την ομάδα, ο Ντέγιαν Νταβίντοβατς για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Όστιν Χόλινς για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Κι αμέσως μετά υπήρξαν φήμες ότι ο Ντέγιαν Ράντονιτς ετοιμάζεται να αφήσει τον Ερυθρό Αστέρα καθώς έχει μεγάλη πρόταση από τον Παναθηναϊκό.

Οι αναχωρήσεις και οι φήμες δημιούργησαν αναστάτωση στις τάξεις των οπαδών του Ερυθρού Αστέρα καθώς πολλοί πιστεύουν ότι πλησιάζει το τέλος της κυριαρχίας. Γι’ αυτό και περιμένουν τον επίλογο των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στον Νεμπόισα Τσόβιτς και τον Ντέγιαν Ράντονιτς για επέκταση της συνεργασίας τους» αναφέρεται ακόμα στο ρεπορτάζ και περνάει σε πιο σπουδαία:

«Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, στον Ράντονιτς έχει κατατεθεί πρόταση για νέο διετές συμβόλαιο κι εκείνος ζήτησε εγγυήσεις για δυνατότερη ομάδα από την περασμένη αγωνιστική περίοδο.

Πολύ σύντομα θα γίνει γνωστός ο επίλογος των διαπραγματεύσεων. Ο Ράντονιτς και ο Τσόβιτς έχουν πει πολλές φορές ότι θέλουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

Ωστόσο, το κλαμπ δεν έχει δώσει ακόμα το μπάτζετ για την επόμενη σεζόν και γι’ αυτό δεν υπάρχει ακόμη οριστική συμφωνία με τον Μαυροβούνιο κόουτς. Δεν είναι αρνητικός στο να παραμείνει.

Ωστόσο, θέλει να έχει ένα δυνατό ρόστερ στη διάθεσή του για να διεκδικήσει τίτλους. Άλλωστε, τις δύο τελευταίες σεζόν, έφερε στον Ερυθρό Αστέρα έξι τρόπαια με δύο πρακτικά ημιτελείς ομάδες. Τώρα απαιτεί πολύ καλύτερους παίκτες όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας»

Μάλιστα στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι για καλό και για κακό κι εφόσον ο Ράντονιτς απαντήσει αρνητικά την Πέμπτη (30/6) το πιθανότερο είναι να στραφεί η ομάδα σε γνώριμες λύσεις.

Πρώτη επιλογή είναι ο Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς (είχε διαδεχθεί τον Ράντονιτς όταν αναχώρησε για την Μπάγερν) που οδήγησε την Μπούρσα στον τελικό του Eurocup. Επίσης γίνεται αναφορά και στον Μίλαν Τόμιτς, που επίσης εργάστηκε κατά το παρελθόν στον Ερυθρό Αστέρα και κατέκτησε τρία τρόπαια που πρόσφατα έμεινε ελεύθερος από το Περιστέρι.

Και όχι μόνο αυτό. Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας αναφέρει ότι αν ο Ράντονιτς και ο Κάλινιτς μείνουν στον Ερυθρό Αστέρα τότε η ομάδα θα κινηθεί για τους Φίλιπ Πέτρουσεφ, Ντάλιμπορ Ίλιτς αλλά και τον Νεμάνια Νέντοβιτς (που έχει βέβαια συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό).

Προφανώς αυτά αγγίζουν την υπερβολή.