Η νίκη της Σλοβακίας επί της Βόρειας Μακεδονίας (88-72) άφησε εκτός συνέχειας την Εθνική Ελβετίας του Ηλία Παπαθεοδώρου, σε μια εξέλιξη που κανείς δεν περίμενε.

Το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε συζητηθεί στην Χάποελ Χολόν μετά την αποχώρηση του Στέφανου Δέδα, αλλά τελικά έχασε τη μάχη από έναν Ιταλό προπονητή.

Το όνομα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε συζητηθεί στην Χάποελ Χολόν μετά την αποχώρηση του Στέφανου Δέδα, αλλά τελικά έχασε τη μάχη από έναν Ιταλό προπονητή.

Θα ήταν ενδιαφέρον να γίνει τέτοια αλλαγή δηλαδή να πάει ο Παπαθεοδώρου εκεί που ήταν ο Δέδας. Όπως και ο τελευταίος πήγε εκεί που βρισκόταν, μέχρι να απομακρυνθεί, ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Ρικ Πιτίνο στην Εθνική ομάδα.

Ο Μαουρίτσιο Μπουσκάλια πήρε τη δουλειά στη Χολόν. Προηγήθηκε μισή σεζόν στην Μπρέσια όπου είχε αντικαταστήσει τον Βιτσέντζο Εσπόζιτο.

Ο 52χρονος προπονητής είχε κάνει εξαιρετική δουλειά στο Τρέντο. Το 2015 αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Ιταλία. Την επόμενη χρονιά πήρε τον ίδιο τίτλο στο Eurocup.

Απ’ εκεί και πέρα η καριέρα του δεν είχε ανάλογη συνέχεια αλλά η Χολόν τον έκρινε καταλληλότερο από τον Παπαθεοδώρου. Και παρά το πολύ καλό όνομα που είχε αφήσει ένας Έλληνας προπονητής ο Στέφανος Δέδας που έκανε εξαιρετική δουλειά στην ομάδα του Ισραήλ

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Παπαθεοδώρου είχε προταθεί και στον Προμηθέα αλλά η περίπτωσή του δε συζητήθηκε ιδιαίτερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΚ: Ο Αγγέλου εξέθεσε τον Παπαθεοδώρου

Ηλίας Παπαθεοδώρου: Έργα και ημέρες στην ΑΕΚ

Ο coach_ilias Παπαθεοδώρου ξέφυγε και πολύ μάλιστα

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο