Οι γηπεδούχοι στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει για τη ρατσιστική επίθεση στον Ρότα και την εξαιρετική αντίδραση του ΠΑΣ Γιάννινα

Υπάρχουν φορές που δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το εάν νικάς ή χάνεις. Δεν θα στοιχίσει λογικά κάπου στον ΠΑΣ Γιάννινα ο βαθμός που δεν πήρε με την ΑΕΚ. Το αν τον άξιζε ή όχι είναι καθαρά υποκειμενικό. Το βέβαιο είναι πως πάλεψε μέχρι το φινάλε, όπως και ότι το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρειες.

Είχαν τις ευκαιρίες τους οι Ηπειρώτες, δεν τις εκμεταλλεύτηκαν και στο τέλος δεν έβγαλαν καμία αντίδραση στην πίεση που δέχτηκαν. Έχει σημασία; Όχι τόσο μεγάλη όταν έχουν συμβεί άλλα. Ο Λάζαρος Ρότα δέχτηκε ρατσιστική επίθεση. Δυστυχώς δεν είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που ακούει τέτοια σε γήπεδο. Απλώς στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρξε ένα βίντεο και το όλο θέμα ορθώς πήρε έκταση.

Αρχικά ας ειπωθεί το αυτονόητο. Το ότι βρέθηκαν 5-10 άτομα και είπαν ό,τι είπαν χαρακτηρίζει εκείνους και μόνο, όχι το σύνολο των οπαδών του ΠΑΣ Γιάννινα. Οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα είναι και αυτοί που ανέβασαν το έξυπνο πανό στην ταράτσα, είναι και εκείνοι που στηρίζουν διαρκώς την ομάδα τους, που φωνάζουν, χειροκροτούν και φεύγουν από το γήπεδο κύριοι. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που από το συγκεκριμένο μέρος του γηπέδου ακούγονται διάφορα προς ποδοσφαιριστές, όταν εκείνοι αποχωρούν προς τα αποδυτήρια. Βέβαια, δεν μπορούν να ελεγχθούν και όλα.

Τουλάχιστον ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε στη συνέχεια αυτό που έπρεπε. Η αντίδρασή του ήταν κάτι παραπάνω από καλή. Η ανακοίνωση από μόνη της τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να προσθέσει τίποτα κανείς. Απλώς βγάζεις το καπέλο. Ναι, σε άλλες χώρες θα ήταν δεδομένο αυτό. Όχι όμως στην Ελλάδα. Όχι στη χώρα που κάποιοι στέκονταν στο τι έκανε ο Ρότα και όχι στο τι άκουγε. Ακόμα και ο τίτλος του περιβόητου βίντεο, λέει πολλά για το πώς σκέφτονται ορισμένοι. Γι’ αυτό, λοιπόν, το μόνο που μπορεί να πει κανείς στην Ηπειρώτικη ΠΑΕ για το πώς χειρίστηκε το όλο θέμα, είναι «μπράβο».