Οι οπαδοί του ΠΑΣ Γιάννινα στο ματς με την ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα καταδίκασε τη συμπεριφορά που είχαν κάποιοι οπαδοί του απέναντι στον Λάζαρο Ρότα

Φτάσαμε στο 2021 και ακόμα έχουμε ρατσιστικές επιθέσεις στο ποδόσφαιρο. Τελευταίο λυπηρό περιστατικό, αυτό που συνέβη στο ΠΑΣ ΓιάννιναΑΕΚ. Δέκτης αυτής της απαράδεκτης συμπεριφοράς ο Λάζαρος Ρότα.

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο ποδοσφαιριστής της Ένωσης πήγε προς τα αποδυτήρια. Περνώντας μπροστά από μία κερκίδα, άκουσε διάφορα γαλλικά από τους φίλους του ΠΑΣ Γιάννινα. Μία από τις ατάκες που ξεστομίστηκαν ήταν και το «γ@μ@ την Αλβανία σου».

Κάπου εδώ να σημειωθεί ότι ο Ρότα στην αρχή χαμογελούσε ειρωνικά, αλλά όσο περνούσαν τα δευτερόλεπτα, αντιδρούσε και εκείνος, αφού κανείς δεν βρέθηκε να τον υπερασπιστεί και να το σταματήσει. Τη μία στιγμή με χειροκροτήματα, μετά με την κλασική κίνηση με τον αντίχειρα πάνω, αμέσως μετά με ένα «μπράβο, μπράβο» και στο τέλος δείχνοντας το τελικό σκορ (1-2).

Την επομένη του αγώνα και αφού το θέμα είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω και ενός βίντεο, ο ΠΑΣ Γιάννινα αποφάσισε επιτέλους να τοποθετηθεί και να καταδικάσει την επίθεση προς τον Ρότα. Η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι καυστική, όπως ακριβώς αρμόζει, δηλαδή σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η ανακοίνωση: «Η Π.Α.Ε. Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 δεν ανέχτηκε ποτέ ούτε πρόκειται να ανεχτεί ρατσιστικές συμπεριφορές, απ’ όπου κι αν προέρχονται.

Θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε και να αποβάλλουμε από τον οργανισμό μας τους όποιους υπάνθρωπους συμμετείχαν στο περιστατικό απέναντι στον ποδοσφαιριστή της Α.Ε.Κ..

Μας το επιβάλλει η ιστορία μας, μας το επιβάλλουν οι οπαδοί μας, μας το επιβάλλει η λογική, μας το επιβάλλει το ποδόσφαιρο που αγαπάμε».