×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΠΑΣ Γιάννινα: Οι παράγοντες της επιτυχίας και η επόμενη μέρα


    Αντώνης Τσιράκης

ΠΑΣ Γιάννινα: Οι παράγοντες της επιτυχίας και η επόμενη μέρα


Κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι τη νέα σεζόν η Super League 1, πόσοι θα πέσουν τώρα και πόσοι θα ανέβουν. Το βέβαιο, όμως, είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα θα βρίσκεται σε αυτούς που θα πάρουν το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Δικαίως από τη στιγμή που ήταν η καλύτερη ομάδα της Super League 2.

Ο στόχος επιτεύχθηκε και σε αυτό μερίδιο έχουν όλοι. Από τον πρώτο, που είναι σε κάθε ομάδα ο ιδιοκτήτης, έως τον τελευταίο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα επέλεξε να στηριχτεί στα παιδιά που βρίσκονταν στο ρόστερ κάνοντας ταυτόχρονα και μία ανανέωση. Τελικά δικαιώθηκε για τη συγκεκριμένη επιλογή. Ποδοσφαιρικά ήταν εξ αρχής σωστή, αλλά όχι τόσο εύκολη.

Κλήθηκε ο Γιώργος Χριστοβασίλης να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Εύκολο είναι να διατηρείς στο ρόστερ σου παίκτες όπως οι Κριζμάν και Κάστρο; Αφενός πρέπει να τους πείσεις, αφετέρου να τους πληρώσεις. Δική του επιτυχία και η πρόσληψη του Αργύρη Γιαννίκη, αφού αποτελεί προϊόν των επαφών του.

Ο κόουτς μαζί με τον Δημήτρη Νιαρχάκο ήταν εκείνοι που έστησαν την ομάδα. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος αποχώρησε για τον Άρη στα μέσα Σεπτεμβρίου. Συνεπώς έπαιξε ρόλο στις μεταγραφές. Δημιουργήθηκε το πιο δεμένο και ποιοτικό ρόστερ της κατηγορίας και υπήρχε και ο Γιαννίκης που το καθοδήγησε όπως έπρεπε. Χωρίς να ξέρει τη Super League 2 και γενικά την ελληνική νοοτροπία, έδειξε με το καλημέρα πως είναι ένας προπονητής με μέλλον.

Φυσικά μεγάλο μερίδιο έχουν και οι ποδοσφαιριστές. Γιατί για να πετύχει ένα πλάνο, πρέπει να πάνε καλά και οι πρωταγωνιστές. Ό,τι και να σχεδιάσει η διοίκηση, όσο καλά και να διαβάζει το κάθε ματς ο προπονητής, μάγκες τους πάντες τους κάνουν αυτοί που αγωνίζονται.

Κλείνοντας αυτό το κομμάτι, σημαντική δουλειά πάντα κάνουν και άλλοι. Ο Γιώργος Ντάσιος εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία. Γύρισε στον ΠΑΣ Γιάννινα, έδεσε με τον προπονητή, τον κόσμο και κράτησε όσο μπορούσε τα αποδυτήρια σε πολύ δύσκολες στιγμές. Γιατί μπορεί αγωνιστικά η ομάδα να πήγαινε τρένο, αλλά υπήρξαν θέματα σημαντικά κατά τη διάρκεια της σεζόν που δεν βγήκαν προς τα έξω.

Η επόμενη ημέρα

Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΣ Γιάννινα καλείται να κάνει τον προγραμματισμό του για την επόμενη σεζόν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Μέσα σε όλα θα πρέπει να τηρήσει και κάποιες ισορροπίες για να μην επηρεαστεί το κλίμα. Εκεί, όμως, βλέπω να χάνεται η μπάλα. Τουλάχιστον βάσει όσων βγαίνουν προς τα έξω.

Ο Ντάσιος αποχωρεί, όπως αποκάλυψε το Sportime, αφού πολύ δύσκολα θα δεχτεί την πρόταση… υποβιβασμού που του έγινε. Από τη στιγμή που βοήθησε να επιτευχθεί ο στόχος, γιατί να φύγει; Unfair της διοίκησης το συγκεκριμένο και όχι μόνο. Για τον αντικαταστάτη του ας περιμένουμε λίγο. Γιατί ακούγεται το όνομα του Λίλα, αλλά ακούγεται και ένα ακόμη σενάριο που θα ενοχλήσει αρκετό κόσμο.

Να πάμε στον Περιστερίδη; Τον Ιανουάριο ο ΠΑΣ Γιάννινα του «έκοβε» τη μεταγραφή για τη Βέροια. Λίγο καιρό μετά του έλεγε πως θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του. Τώρα όλα δείχνουν πως θα αποχωρήσει. Αγωνιστικά δεν θα αποτελέσει πλήγμα, αλλά δεν είναι ωραίο άλλα να τάζεις και άλλα να κάνεις μετά.

Έχουμε ενημερώσει πως και άλλοι παίκτες θα αποχωρήσουν παρά την επιθυμία του Γιαννίκη για το αντίθετο. Κάποιους δεν θέλει να τους κρατήσει η διοίκηση, άλλοι έχουν αρχίσει να στραβώνουν τόσο με τις μειώσεις όσο και με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν προς το πρόσωπό τους. Βέβαια, έχουν ενημερωθεί για το πώς θα ρυθμιστούν αυτές.

Τέλος, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πλήρως το κομμάτι των ανανεώσεων για να ξεκινήσουν οι μεταγραφές, αν και η πρώτη είναι πολύ κοντά. Το καλοκαίρι, όμως, προμηνύεται ζόρικο γιατί υπάρχουν κινήσεις που γίνονται και δυσαρεστούν πολλούς. Μετά το θέμα με τον Ντάσιο βρισκόμαστε κοντά σε άλλη μία αποχώρηση που θα προκαλέσει απορίες και προβληματισμό…


Τελευταία Νέα