×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ας ταρακουνηθούμε και λίγο


    Γεράσιμος Μανωλίδης

Ας ταρακουνηθούμε και λίγο


Η καλύτερη συμβουλή τέτοιες μέρες, τέτοιες ώρες, είναι η ψυχραιμία. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός άλλωστε ανάφερε πως: «ο πανικός είναι εξίσου επικίνδυνος με την αρρώστια». Από την άλλη, χρησιμοποίησε αρκετές φορές τη λέξη «πόλεμος».

Φυσικά και η συνολική ρητορική στο διάγγελμα ήταν αρκετά αγχώδης. Υπάρχει εξήγηση. Όποια οπτική κι αν επιλέξεις κανείς στα όσα ειπώθηκαν στη δημόσια επικοινωνία του Πρωθυπουργό στους πολίτες. Είναι λογικό να γνωρίζει κάτι παραπάνω. Τόσα σε ότι αφορά τα δεδομένα, όσο και σε ότι έχει να κάνει με τις προβλέψεις. Το παράδειγμα των άλλων χωρών δείχνει πως αυτές μόνο δυσοίωνες μπορεί να είναι.

Ακόμα κι από τη της πρόληψης, να το δούμε, πάλι χρειάζεται να ταρακουνηθούμε λίγο. Υπάρχει κόσμος που δεν καταλαβαίνει πως ο ιός είναι πιο επικίνδυνος από μία γρίπη. Ειδικά οι κοινωνικές ομάδες που δεν κινδυνεύουν τόσο είναι που πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα και σεβασμό στους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ακυρώνοντας την Εκκλησία, η Κυβέρνηση απέδειξε πως μπορούν να σκυλευτούν τα πάντα

Τα όσα ζήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο με τον κόσμο να ξεχύνεται στους δρόμους για βόλτα ήταν ανησυχητικά. Ειδικά από τη στιγμή που η πανδημία δεν έχει φτάσει ακόμα στο peak της. Το #μένουμε_σπίτι είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελήσει κανείς. Δεν είναι απλά ένα μότο, είναι κάτι απαραίτητο.

Το ταρακούνημα, το τράνταγμα όσων δεν σκέφτονται συνολικά αυτή την περίοδο, ήταν ο βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ένα άλλο μέλημα, αρκετά κύριο επίσης, ήταν και τα μέτρα στήριξης. Εκεί συνέστησε πραγματικά ψυχραιμία, ειδικά στις επιχειρήσεις. Το εμφατικό «μην κάνετε απολύσεις» προφανώς κρύβει από πίσω του ένα αισιόδοξο πλέγμα μέτρων. Μακάρι…