ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΟΦΗ διαβαίνει δρόμο διαφορετικό

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για την ηθική που φέρνει σε πρώτο πλάνο ο σύλλογος της Κρήτης
Ο ΟΦΗ διαβαίνει δρόμο διαφορετικό

Ο τυφώνας» Στέφανος Τσιτσιπάς έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του στα ελληνικά media. Δικαίως 100%. Το να βρίσκεται Έλληνας τενίστας στα ημιτελικά ενός Grand Slam, να κερδίζει τον Ρότζερ Φέντερερ, να αγγίζει την 10άδα της παγκόσμιας κατάταξης είναι κάτι, που πριν λίγο καιρό φάνταζε αδύνατο.

Μέχρι να εμφανιστεί αυτός ο εντυπωσιακός πιτσιρικάς, να κάνει upgrade στο παιχνίδι του, να εξελίσσει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του και τα αποτελέσματα φαίνονται στη Μελβούρνη.

Αν δεν ήταν, λοιπόν, ο Τσιτσιπάς προσωπική άποψη είναι πως η είδηση των τελευταίων 24ώρων είναι η αποχώρηση του Νίκου Παπαδόπουλου από τον ΟΦΗ.

  • Όχι, φυσικά, επειδή έφυγε ένας προπονητής Super League, είναι κάτι που αποτελεί σύνηθες φαινόμενο. Ο λόγος που έφυγε είναι για πρωτοσέλιδο.
  • Το ρεπορτάζ από την Κρήτη αναφέρει πως ο Μιχάλης Μπούσης ήταν διατεθειμένος πριν τον αγώνα με τον Παναιτωλικό να κρατήσει, τελικά, τον Νίκο Παπαδόπουλο στον πάγκο μέχρι το τέλος της σεζόν.
  • Ανεξάρτητα, μάλιστα, από τα αποτελέσματα. Ήθελε να δει το έργο του και να κάνει απολογισμό στο τέλος του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα.
  • Ο Παπαδόπουλος, όμως, υπέγραψε την απόλυσή του με αυτό που έγινε στο «Γεντί Κουλέ» στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.
  • Ο διοικητικός ηγέτης του ΟΦΗ με το που πληροφορήθηκε τα γεγονότα έδωσε, αμέσως, την εντολή. Παπαδόπουλος τέλος.
  • Είναι το σαφέστατο μήνυμά του πως τέτοια συμβάντα δε χωρούν στον ΟΦΗ που αυτός έχει στο μυαλό του. Και η αλήθεια είναι πως αποτελεί απλά τον κρίκο μιας όμορφης αλυσίδας που παρουσιάζει ο ΟΦΗ από την έλευση του Μπούση, του Γιάννη και του Γιώργου Σαμαρά και μετά.
  • Κοινωνικές δράσεις, ο Ηλίας Πουρσανίδης να καλωσορίζει τους αντιπάλους έξω από το γήπεδο, επικοινωνιακή πολιτική που δεν έχει ως αντικείμενο τους αφορισμούς, τις φωνές για τη διαιτησία και τις ύβρεις.
  • Οι οπαδοί του ΟΦΗ έχουν βάλει και αυτοί το δικό τους λιθαράκι με την εκπληκτική τους κίνηση να σηκώσουν το πανό για τη φίλαθλο του Πανιωνίου, που δίνει τη δική της «μάχη». Στο μεταξύ, των δύο ομάδων, παιχνίδι στην Κρήτη.
  • Ο ΟΦΗ είναι φανερό πως κινείται με μια διαφορετική ηθική, απ’ ότι έχουμε συνηθίσει στα περισσότερα κομμάτια του Ελληνικού ποδοσφαίρου.
  • Αν μη τι άλλο δεν έχουμε δει πολλές φορές Ελληνική ομάδα να διώχνει τον προπονητή της επειδή ενεπλάκη σε επεισόδιο. Είναι αρκετά τα παραδείγματα (ονόματα μη λέμε τώρα, δεν είναι της παρούσης) που ένας προπονητής ή τσακώνεται ή κάνει δηλώσεις που προκαλούν και αντί το κλαμπ να του «βάλει χέρι» ή σιωπά ή ακόμα και επικροτεί. Αυτό δείχνει τουλάχιστον, η στάση του.
  • Αντίθετα, στον ΟΦΗ αποφάσισαν σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος και μετά μάλιστα από μια μεγάλη νίκη, να μπουν στον κυκεώνα της εύρεσης και του να ψάχνουν νέο προπονητή.
  • Άλλα ήθη και έθιμα, όχι τόσο Ελληνικά. Εντυπωσιακό…

ΟΦΗ: Αποχαιρέτησε τους πάντες ο Παπαδόπουλος

Ο Παπαδόπουλος και η δικαίωση…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο ΟΦΗ διαβαίνει δρόμο διαφορετικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).