ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Στέφανος Τσιτσιπάς-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ωραίοι ως Έλληνες!

Οι άνθρωποι που έβαλαν τη χώρα στον χάρτη του ΝΒΑ και του τένις
Στέφανος Τσιτσιπάς-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ωραίοι ως Έλληνες!

Στέφανος ΤσιτσιπάςΓιάννης Αντετοκούνμπο: Δύο υπεραθλητές που εκπροσωπούν επάξια τη χώρα στα πέρατα της Γης.

Την ώρα που οι πολιτικές εξελίξεις «τρέχουν» με αποκορύφωμα το συλλαλητήριο για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ένας 20χρονος κάρφωσε τη γαλανόλευκη σημαία στον χάρτη του παγκοσμίου τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επιτυχίες και πριν από το Australian Open, όμως τώρα με τον αποκλεισμό του τεράστιου Ρότζερ Φέντερερ και την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης, έβαλε το άθλημα στο σπίτι του μέσου Έλληνα.

Μέχρι πρότινος, το μπαλάκι του τένις χρησίμευε στην κάλυψη του κοτσαδόρου του αυτοκινήτου ή στο ανεπίσημο εθνικό σπορ: τη ρακέτα στην παραλία (σ.σ. υπάρχει και beach racket, υπό την αιγίδα της ΕΦΟΑ, αλλά στις… καρδιές μας θα είναι πάντα ανεπίσημο σπορ).

Και η Μαρία!

Τώρα πολλά παιδάκια θα εντυπωσιαστούν από τις επιτυχίες του Τσιτσιπά, θα αφήσουν μαλλάκι, θα φορέσουν κορδέλα και θα επιδιώξουν να πιάσουν ρακέτα στα χέρια τους, αντί να κλωτσήσουν ποδοσφαιρική μπάλα ή να «μπιστήξουν» μπάλα του μπάσκετ.

Αν βοηθήσουν οι πολιτικοί φορείς και τα «κεφάλια» του τένις στη χώρα, τότε ίσως αυτή να είναι μια χρυσή ευκαιρία για την ανύψωσή του στην Ελλάδα.

Μέχρι να γίνει αυτό (αν γίνει), ο Τσιτσιπάς δικαιούται να καμαρώνει το όνομά του στη λίστα των «γαλανόλευκων» αθλητών που έχουν μπει στην κατηγορία… worldwide.

Για την ακρίβεια, χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε εκπροσώπους άλλων σπορ, ο 20χρονος έχει το κατιτίς παραπάνω, διότι δεν έκανε την υπέρβαση σε κάποιο παραδοσιακό αγώνισμα, αλλά στο τένις.

Αν η Μαρία Σάκκαρη πράξει αναλόγως στο μέλλον και ξεπεράσει τη Λένα Δανιηλίδου, τότε θα καταγραφούν οι καλύτερες ημέρες της ελληνικής αντισφαίρισης και στα δύο φύλα.

Μακάρι να μας εμπνεύσετε

Πίσω στον Τσιτσιπά, ο οποίος στις δηλώσεις του μετά την πρόκριση στα ημιτελικά, επικαλέστηκε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και, δικαίως, προκάλεσε συνειρμούς.

Ο άσος των Μιλγουόκι Μπακς προηγήθηκε του τενίστα στην παγκόσμια αναγνώριση, αφού έχει υποχρεώσει τον άλλοτε μαγικό κόσμο του ΝΒΑ να μετατραπεί σε πιο… γήινο.

Ποιος να το φανταζόταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ότι ένας Έλληνας μπασκετμπολίστας θα κάνει τη διαφορά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κι ότι ένας Έλληνας τενίστας θα φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Australian Open.

Όσο η χώρα ταλανίζεται (αιωνίως) από αμάθεια και ημιμάθεια των πολιτών, τόσο ο αθλητισμός θα τη βγάζει ασπροπρόσωπη, ακόμη και στα πιο απρόβλεπτα σπορ ή πρωταθλήματα.

Μια χώρα με μόλις 11.000.000 κατοίκους και άλλους 5.500.000 ελληνικής καταγωγής που ζουν στο εξωτερικό.

Μια χώρα, όμως, που γέννησε τον αθλητισμό και, αντικειμενικά, υπηρέτησε όσο ελάχιστες την ευρεία έννοια του πολιτισμού.

Μπράβο Στέφανε – Μπράβο Γιάννη! Μακάρι να μας εμπνεύσετε για να γίνουμε καλύτεροι σε ό,τι κάνουμε.

Τσιτσιπάς: «Θέλουμε έναν Αντετοκούνμπο εδώ!»

Τσιτσιπάς: «Περήφανος να εκπροσωπώ την Ελλάδα» (vid)

Αντετοκούνμπο: «Ένας άνθρωπος σε αποστολή από τον Θεό» (pic)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στέφανος Τσιτσιπάς-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ωραίοι ως Έλληνες!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.