Η νίκη που πέτυχε το Βέλγιο στη Σερβία, δεν άλλαξε απλώς τη βαθμολογία της β’ φάσης στον όμιλο που μετέχει η Εθνική ομάδα, αλλά και το πρόγραμμα των αγώνων.

Ξεκίνημα β’ φάσης στη Σερβία με τη μονομαχία Γιάννη- Γιόκιτς και όλες οι παγίδες με τα «παράθυρα» μεσούσης της σεζόν. Πάντως λογικά με τρεις ήττες γίνεται «τσεκ». Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Η νίκη που πέτυχε το Βέλγιο στη Σερβία, δεν άλλαξε απλώς τη βαθμολογία της β’ φάσης στον όμιλο που μετέχει η Εθνική ομάδα, αλλά και το πρόγραμμα των αγώνων.

Πλέον με βάση τα νέα δεδομένα η Εθνική ομάδα θα παίξει στην Σερβία στην πρεμιέρα της β’ φάσης (25/8) ενώ στις 28/2 θα υποδεχτεί το Βέλγιο!

Άρα λοιπόν η περιβόητη μονομαχία Αντετοκούνμπο- Γιόκιτς, των δύο MVP του NBA την τελευταία τετραετία θα γίνει επί σέρβικου εδάφους και όχι στο ΟΑΚΑ όπως περιμέναμε.

Θα ακολουθήσουν οι εξής αγώνες: Εντός έδρας με Λετονία (10/11), εκτός έδρας με Βέλγιο (13/11), εντός με Σερβία (24/2) κι εκτός με Λετονία (27/2).

Τότε ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση και βγαίνουν τα τρία εισιτήρια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί σε Ιαπωνία, Φιλιππίνες και Ινδονησία.

Μετά την εκτός έδρας νίκη του Βελγίου, γίνεται αντιληπτό ότι οι Σέρβοι «καίγονται» για νίκες προκειμένου να επιστρέψουν σε θέση πρόκρισης. Το μειονέκτημα που έχουν είναι ότι οι δύο ήττες από το Βέλγιο είναι απαγορευτικές σε περίπτωση οποιασδήποτε ισοβαθμίας ενώ βρίσκονται δύο θέσεις πίσω από τη Λετονία με την οποία μειονεκτούν στο goal average.

Η Εθνική ομάδα θα είχε το τέλειο αν δεν υπήρχε το στραβοπάτημα στο Νιούκαστλ αλλά είναι πολύ σημαντικό και το 2/2 επί της Τουρκίας.

Όπως βλέπουμε τη βαθμολογία και τις πιθανές ισοβαθμίες, με τρεις νίκες η Εθνική ομάδα δε χάνει με τίποτα την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Απ’ εκεί και πέρα, όμως, μπορούμε να διαπιστώσουμε ότι δε θα είναι εύκολη η διαδικασία καθώς στα «παράθυρα» και παρά την καλή «παράδοση» της Εθνικής ομάδας, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε ν’ αποφευχθούν κακοτοπιές.

Το γεγονός ότι θα αντιμετωπίσουμε δύο φορές την Λετονία που ουσιαστικά δεν έχει αλλαγές στη σύνθεσή της στα «παράθυρα» καθιστά την κατάσταση επικίνδυνη. Όπως και το Βέλγιο θα παρουσιαστεί με την κανονική του ομάδα και δεν είναι αμελητέα ποσότητα, ειδικά όταν η Ελλάδα δε θα έχει τους διεθνείς της πρώτης γραμμής.

Η βαθμολογία εκκίνησης της Β’ Φάσης

1.Ελλάδα          3-1

2.Λετονία          3-1

3.Τουρκία         2-2

4.Βέλγιο           2-2

5.Σερβία           1-3

6.Μ.Βρετανία    1-3