Το είπε πρόσφατα ο Νίκος Ζήσης περί της δεδομένης επιθυμίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Η προοπτική της συμμετοχής του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ ανοίγει την όρεξη, μεγαλώνει τα όνειρα και δίνει ακόμη μεγαλύτερη οντότητα στην Εθνική ομάδα. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Το είπε πρόσφατα ο Νίκος Ζήσης περί της δεδομένης επιθυμίας του Γιάννη Αντετοκούνμπο να ενισχύσει την Εθνική ομάδα στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτεμβρίου.

Βεβαίως αυτή την εποχή ο Αντετοκούνμπο ξεκουράζεται αφού ολοκληρώθηκε για τους Μπακς η σεζόν στο NBA αλλά στην ΕΟΚ και στην Εθνική ομάδα αισιοδοξούν ότι θα είναι παρών στο Μιλάνο.

Τα μηνύματα που λαμβάνουν είναι θετικά κι αυτό τους καθιστά απόλυτα αισιόδοξους για την έλευση του κορυφαίου παίκτη στον κόσμο (αυτό λένε πλέον όλοι στο NBA) προς ενίσχυση της Εθνικής ομάδας.

Θυμόμαστε επίσης ότι πρόσφατα είχαν βρεθεί στις ΗΠΑ ο Δήμος Ντικούδης και ο Νίκος Ζήσης προκειμένου να έχουν δια ζώσης επαφή και να του αναπτύξουν το πρόγραμμα και το πλάνο που υπάρχει.

Ο νέος προπονητής, Δημήτρης Ιτούδης επίσης κάνει από την πλευρά του όσα πρέπει, προκειμένου να παρουσιάσει το ισχυρό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που όλοι προσδοκούν και να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Και ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος είχε υπογραμμίσει «πόσο πολύ θέλει να παίξει στην Εθνική ομάδα ο Αντετοκούνμπο» κάτι που φυσικά προκαλεί ενθουσιασμό σε όλους.

Ας μη γελιόμαστε. Η Εθνική ομάδα θα δώσει ώθηση στο μπάσκετ κι αυτό είναι που το γνωρίζουν όλοι. Βρίσκεται μακριά από τις στείρες οπαδικές αντιπαραθέσεις, βγάζει υγεία κι αυτό φάνηκε βέβαια στα «παράθυρα» και στις δύο νίκες επί της Τουρκίας που έφεραν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πολύ κοντά στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η παρουσία του Αντετοκούνμπο κάνει ακόμα πιο λαμπερό το brand της Εθνικής ομάδας και παράλληλα αυξάνει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του απλού κόσμου. Που δεν έχει να επιλέξει με οπαδικά κριτήρια αλλά ακολουθεί την αγάπη για το μπάσκετ που του μεταδίδουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος.

Και στην Ελλάδα ευτυχώς έχουμε αρκετές. Που πλέον αξιοποιούνται!