Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Κυβέρνηση επειδή απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς στη διάρκεια της πανδημίας τώρα προχωρά με τιμωρητικά μέτρα!

Ξεκάθαρα η Κυβέρνηση επιλέγει το δρόμο που της παρέχει ασφάλεια στην επικοινωνία, δηλαδή απαγορεύσεις και τιμωρίες μαζί με διχασμό στην κοινωνία. Αλλά όχι γνώση και εμπιστοσύνη. Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Θα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Κυβέρνηση επειδή απέτυχε παταγωδώς σε όλους τους τομείς στη διάρκεια της πανδημίας τώρα προχωρά με τιμωρητικά μέτρα!

Κι όταν λέω «απέτυχε» εννοώ μια Κυβέρνηση η οποία όλο αυτό το διάστημα κατέγραψε τα εξής:

-Να κάνει ολόκληρη καμπάνια για τον εμβολιασμό αλλά να μην καταφέρνει να πείσει τον κόσμο. Διότι αυτό πρέπει να κάνει μια Κυβέρνηση: Να καθιστά σαφές αυτό που λέει και να την εμπιστεύονται. Εκτιμώ ότι ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ για τη στάση που έχουν κρατήσει. Και το έχω γράψει.

-Να προχωρά σε… ρωμαϊκά θεάματα, πέρυσι το καλοκαίρι. Με κάτι φιέστες στη Σαντορίνη για το ελληνικό θαύμα! Και όταν (δυστυχώς) τα πράγματα πήραν την κάτω βόλτα, πάλι έφταιγαν οι πολίτες. Νάτη πάλι η ατομική ευθύνη στο προσκήνιο.

-Μετά από τη διχαστική πολιτική πριν το δεύτερο λοκντάουν, κι ενώ στην Ευρώπη μας κράζουν ανηλεώς για την αναποτελεσματικότητα (σιγά μην το δείτε…) προχωράμε στο επόμενο δίλημμα-διχασμό: Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι. «Αν πεθάνουμε φταίνε οι ανεμβολίαστοι, σκοτωθείτε ελεύθερα»!

Για να μην παρεξηγηθώ, είμαι εμβολιασμένος και μάλιστα συνειδητά. Προχωράμε.

-Αφου δεν πέτυχε η Κυβέρνηση σε αυτό προχώρησε (και τα είδαμε πριν λίγο) σε τιμωρητικά μέτρα. Διότι αυτά είναι. Δεν έχουν να κάνουν με τη λογική της κατανόησης αυτού που θέλουν να πετύχουν αλλά με τον διαχωρισμό των πολιτών. Διαίρει και βασίλευε λέγεται αυτό εδώ και αιώνες.

Την ίδια στιγμή όμως:

-Δε λένε ότι άφησαν τη δημόσια υγεία στο… έλεος της πανδημίας και σε καμία περίπτωση δε θωράκισαν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ του πολίτη για ελεύθερη πρόσβαση και συμμετοχή. Μπορείτε ΕΔΩ να διαβάσετε κάτι ενδιαφέρον που αφορά και το παρακάτω.

-Αποτέλεσμα αυτών ήταν να φτάσουν στα όριά τους οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό. Και χωρίς υποστήριξη να φοράνε τη μπέρτα του Superman.

-Δεν έκαναν απολύτως τίποτα για τα σχολεία, πέρα από κάποιες μάσκες αλεξίπτωτα και προχωρούν με self test… Απίστευτο!

Και τελικά επιστρέφουν από τις διακοπές τους και μετά την τραγωδία με τις πυρκαγιές (όπου και πάλι φάνηκε ότι ΔΕΝ τους εμπιστεύονται) για να κάνουν- ΜΑΝΤΕΨΤΕ- τι;

Να επιβάλλουν νέες απαγορεύσεις. Και μέτρα τιμωρητικού χαρακτήρα. Στρέφοντας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην ατομική ευθύνη και φυσικά στο διχασμό της κοινωνίας. Προκαλώντας νέο ντέρμπι αιωνίων. Και ακροβατώντας με συζητήσιμες αποφάσεις

Κατ’ αρχήν υπάρχει διαχωρισμός. Μια αντιμετώπιση α λα καρτ όπου φοιτητές, εργαζόμενοι κτλ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ή ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ στο να εμβολιαστούν. Και παράλληλα εξαιρούνται άλλες κοινωνικές ομάδες.

Το επιχείρημα ότι εμπεριέχονται στην κατηγορία «δημόσιοι υπάλληλοι» είναι αόριστο και σίγουρα με «κενά» ! Και είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε ότι «μπάζει» από παντού.

Κατά δεύτερο λόγο βάζει… χέρι στην τσέπη των ανεμβολίαστων, υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν 10 ευρώ. Και όχι μόνο αυτό: Τους απαγορεύει να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ COVID. Αυτό είναι ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ μέτρο κι ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΜΟΣ.

Πάμε παρακάτω.

«Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι»! Αυτό είναι αντισυνταγματικό και ταυτόχρονα αποτελεί ΣΑΦΗ παραβίαση των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ειδικά για τα τελευταία (τα εργασιακά) μπορούμε να προσθέσουμε «όσα έχουν απομείνει»! Διότι και στη διάρκεια της πανδημίας και της καραντίνας πέρασαν αντεργατικά μέτρα.

Πουθενά δε διάβασα κάποια πρόβλεψη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πλην… μάσκας! Για παράδειγμα, ένας εμβολιασμένος θα μπαίνει (με μάσκα) στο μετρό. Κι αν κουβαλάει τον ιό θα υπάρχει δίπλα τους ένας ανεμβολίαστος.

Και καταλήγουμε:

Οι κυρώσεις μη συμμόρφωσης είναι αναστολή εργασίας για εργαζόμενους, μη προσέλευσης στο σχολείο για μαθητές και απαγόρευση μετακίνησης για ταξιδιώτες.

Αν δεν κάνω λάθος, ο στόχος κάθε Κυβέρνησης είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών της! Μόνο έτσι θα τους προστατεύει κιόλας, όταν αισθανθούν οι πολίτες ότι μπορούν να εμπιστευτούν την Κυβέρνηση.

Δε βλέπω κάτι τέτοιο εδώ… Και χωρίς να ευθύνονται οι πολίτες μετά από τόσες παλινωδίες.