ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός σήμερα: Τα νέα μέτρα ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια! – Πάλι «στόχος» εστίαση, αθλητισμός!

Η Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε και αφορούν όσους είναι ανεμβολίαστοι, έκανε ένα βήμα πίσω στην παράνοια και πολλά βήματα πίσω από τη λογική.
Κορονοϊός σήμερα: Τα νέα μέτρα ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια! – Πάλι «στόχος» εστίαση, αθλητισμός!

Κορονοϊός σήμερα: Ο Βασίλης Κικίλιας προσπάθησε πολλές φορές μέσω των όσων εξήγγειλε να ξεκαθαρίσει πως τα νέα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα.

Την έννοια της ποινής την αντιλαμβάνεται ο καθένας διαφορετικά. Σίγουρα όμως, παρά την προσπάθεια εκλογίκευσης των περιορισμών, ο παραλογισμός υφίσταται.

Αναφερόμαστε στην προσπάθεια εκλογίκευσης κυρίως για την αλλαγή στάση σε ότι αφορά τα rapid tests. Τα όσα είχαν διαρρεύσει αρχικά έκαναν λόγο για δύο εργαστηριακούς ελέγχους την εβδομάδα, με 20 ευρώ κόστος έκαστος. Ήτοι 160 ευρώ κόστος για κάθε εργαζόμενο μηνιαίως.

Τελικά για τους περισσότερους που επιθυμούν να εργαστούν και να μην κάνουν το εμβόλιο θα ισχύσει το ¼ του ποσού αυτού. Δεν αναιρείται πως τα νέα μέτρα αποτελούν έναν εργασιακό… ΕΝΦΙΑ, αλλά η μείωση από την αρχή σκέψη αποτελεί ένα βήμα σύνεσης.

Όσον αφορά την αναστολή εργασίας δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται ξεκάθαρα για αυτό που αρέσκονται όλα τα κόμματα όταν είναι αντιπολίτευση να αποκαλούν «εργασιακό μεσαίωνα».

Στα υπόλοιπα η παράνοια καλά κρατεί. Το περασμένο χρονικό διάστημα είχαμε τον επικίνδυνο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, τον επικίνδυνο ιό για όρθιους, αλλά όχι καθήμενους θαμώνες μαγαζιών, πλέον έχουμε την εστίαση μόνο για εμβολιασμένους, αλλά όλους τους υπόλοιπους κοινούς χώρους για όλους τους πολίτες.

Η εστίαση ήταν που πλήρωσε όσο κανείς άλλος κλάδος τα πρώτα κύματα πανδημίας. Πλέον πληρώνει και τον κοινωνικό διαχωρισμό που αποφάσισε ετσιθελικά για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση.

Απορίας άξιο για ποιο λόγο ένας μη εμβολιασμένος πολίτης δεν μπορεί να βρεθεί σε ένα κλειστό χώρο εστιατορίου έχοντας εργαστηριακό τεστ 48 ωρών. Απορίες εγείρουν πολλά ακόμα πράγματα. Όπως για παράδειγμα για ποιο λόγο πληρώνει το τεστ ο φοιτητής και όχι ο μαθητής;

Είναι πιο εύκολο για κάποιον που φοιτά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να έχει πρόσβαση σε οικονομικούς πόρους από κάποιον που φοιτά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση;

Παράλογο και τιμωρητικό φαίνεται και το μέτρο για τα κλειστούς και ανοικτός χώρους γηπέδων. Μόνο για εμβολιασμένους.

Και αν υποθέσουμε πως στον κλειστό χώρο στέκει σαν απόφαση, στον ανοικτό χώρο γιατί ένας μη εμβολιασμένος με αρνητικό τεστ να μην μπορεί να είναι στις εξέδρες; Μπορεί για παράδειγμα να δει μια συναυλία, αλλά όχι ποδόσφαιρο. Παράλογα πράγματα…

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Κινητοποιήσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού από την ΠΟΕΔΗΝ

Ολυμπιακός: Κανείς δεν έχει… προβάδισμα στα μπακ!

Eλληνοτουρκικά: Και όμως η κρίση με την Τουρκία έφτιαξε την Ελλάδα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κορονοϊός σήμερα: Τα νέα μέτρα ακροβατούν ανάμεσα στη λογική και την παράνοια! – Πάλι «στόχος» εστίαση, αθλητισμός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.