Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος είναι ο φωτεινός εγκέφαλος τον οποίο άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημιουργήθηκε αυτή η ατυχής συγκυρία.

Δε ξέρω αν πρόκειται για στιγμή ανεμελιάς ή αδιαφορίας αλλά το επικοινωνιακό επιτελείο που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να βασίζεται στο «σας γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια και να το ξέρετε»- Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιος είναι ο φωτεινός εγκέφαλος τον οποίο άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δημιουργήθηκε αυτή η ατυχής συγκυρία.

Την ίδια στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναχωρούσε (με κρατικό αεροσκάφος αν δεν κάνω λάθος) για το φημισμένο Yale προκειμένου ν’ αρχίσει τις σπουδές η κόρη του, περίπου σαράντα χιλιάδες παιδιά έχαναν αυτό το όνειρο.

Παιδιά τα οποία στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε στο Yale. Αλλά ο επεκτατικός νεοφιλελευθερισμός τους ξεκαθαρίζει ότι «είτε θα πάτε σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είτε δε θα σπουδάσετε».

Φυσικά και σεβόμαστε τη χαρά και την υπερηφάνεια του κ.Μητσοτάκη να καμαρώνει τα παιδιά του. Και φυσικά ευχόμαστε τα καλύτερα στην κόρη του. Μόνο που θέλουμε να έχουν οι νέοι μας, στο μέτρο του δυνατού, τις ίδιες ευκαιρίες.

Κάθε αναφορά στην πραγματικότητα και την ουσία, στην αδιανόητη νοοτροπία ορισμένων βαπτίζεται «λαϊκισμός»! Μπορεί για εμάς να είναι απλώς μια κομματική τύφλωση. Πάντως ένας πρωθυπουργός με ενσυναίσθηση δε θα έκανε τέτοιο πράγμα την ίδια ημέρα που χιλιάδες παιδιά αισθάνονται κατάφωρη αδικία.

Το σχέδιο εκκένωσης της Νίκης Κεραμέως ουσιαστικά ωθεί τα παιδιά στην ιδιωτική εκπαίδευση. Τα ΙΕΚ θα κάνουν χρυσές δουλειές. Και ρωτάτε πόσοι μπορούν να πληρώσουν;

Την ίδια στιγμή που ολόκληρα Παιδαγωγικά Ιδρύματα αδειάζουν κι απειλούνται με λουκέτο! Ακόμα και στην Ξάνθη. Σε μια ευαίσθητη περιοχή όπου ένα κανονικό Κράτος θα έπρεπε να ΠΡΙΜΟΔΟΤΕΙ τα παιδιά και τις οικογένειές τους να σπουδάσουν εκεί.

Να τους παρέχει προνόμια ξεχωριστά. Το «γιατί» το ξέρουμε εκτός αν κάνουμε ότι δεν το καταλαβαίνουμε, για τη Θράκη.

Η αναλγησία χτύπησε κόκκινο όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και οι παρατρεχάμενοι) επέλεξαν τη συγκεκριμένη μέρα για να διαφημίσουν το ταξίδι στο Yale.

Και ξέφυγε από κάθε όριο όταν η Νίκη Κεραμέως είπε ότι «οι νέοι δε θα εγκλωβίζονται στα Πανεπιστήμια». Είναι ξεκάθαρο ότι η κ.Κεραμέως, προφανώς η πλέον αποτυχημένη υπουργός Παιδείας όλων των εποχών (από καταβολής του ελληνικού Κράτους) δεν ενοχλείται από το ότι θα εγκλωβίζονται στα Ιδιωτικά Κολλέγια. Εκεί δεν τα σπρώχνει;

Οι σαράντα χιλιάδες νέοι και νέες πρέπει να καταλάβουν ακόμα και σε δύσκολες εποχές ότι κανένας Μητσοτάκης και καμία Κεραμέως δεν έχουν το δικαίωμα να τους στερήσουν το όνειρο.

Είναι η νέα γενιά της χώρας μας που περιμένουμε να στρώσει μια κατάσταση που δυστυχώς εμείς δημιουργήσαμε.

Είναι εκείνοι που πρέπει να στείλουν σπίτια τους ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ όσους τους κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα τους. Και δεν ονομάζονται μόνο «Μητσοτάκης» ή «Κεραμέως».

Την ίδια στιγμή έχουμε μείνει να απορούμε με τον κυνισμό ενός πρωθυπουργού, που για ακόμα μια φορά δεν υπολογίζει τίποτα. Δε σκέφτεται τίποτα, εξακολουθεί να δείχνει ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ότι δε μας βλέπει.

Και με την απαράδεκτη υπουργό που προσπαθεί να μας πείσει ότι πασχίζει για το καλό της Παιδείας. Πιθανότατα να γινόταν αυτό αν δίπλα έβαζε τις λέξεις «ιδιωτική» ή «παρά» (για να βγεί το «παραπαιδεία»).

Η 27η Αυγούστου του 2021 καταγράφει ακόμα μια σελίδα απαξίωσης της ελληνικής κοινωνίας από μια κυβέρνηση της ελίτ, της αναλγησίας και της «ανεμελιάς». Καμιά άλλη κυβέρνηση δεν ήταν τόσο ξεκάθαρα απομακρυσμένη από το λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Και γιατί να μην είναι κυνικός ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα στα μούτρα μας;