Ο Μπαρτζώκας έδειξε το μέλλον στον Ολυμπιακό


Νίκος Μπουρλάκης

Ο Μπαρτζώκας έδειξε το μέλλον στον Ολυμπιακό


Οι δηλώσεις που έκανε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, πριν τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν πολύ πιο σημαντικές απ’ όσο αξιολογήθηκαν.

Ο κόουτς Μπαρτζώκας όταν ρωτήθηκε για το αν πρέπει να μπει σε εγρήγορση το ατομικό κίνητρο των παικτών, είπε πολύ ενδιαφέρουσες κουβέντες. Που δεν είχαν να κάνουν με τον αγώνα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Αλλά για το μέλλον της ομάδας του.

Τι είπε λοιπόν ο κόουτς του Ολυμπιακού; «Υπάρχει ατομικό, αλλά και ομαδικό. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους ότι ο σύλλογος μας είναι πάνω από όλους μας. Ο Ολυμπιακός με το μέγεθος που έχει πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πάνω από εγωισμούς και «προσωπικά» συμφέροντα. Πρέπει να δώσουμε το καλύτερο όλοι μας, προπονητές και παίκτες για την ομάδα μας».

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να προχωρήσει στην επόμενη μέρα του. Θα είναι αυτό το καλοκαίρι; Θα είναι το επόμενο; Δεν έχει σημασία. Η νοοτροπία και η κληρονομιά που άφησε η «απερχόμενη» γενιά είναι μεγάλη.

«Ο Ολυμπιακός είναι πάνω απ’ όλους λοιπόν» ήταν το μήνυμα του κόουτς της ομάδας. Ο οποίος βεβαίως είναι σταθερός κι ακλόνητος προκειμένου να προχωρήσει στη νέα εποχή. Αυτή που άρχισε με την επιστροφή τη δική του αλλά και του Σλούκα. Προκειμένου να γίνει όσο το δυνατό πιο ομαλή και με ανθρώπους που ξέρουν η μετάβαση στη νέα εποχή.

Ξεκάθαρο λοιπόν το μήνυμα. Και πολύ σημαντικό… Δεν έχει καμία απολύτως σημασία το ότι ο Ολυμπιακός δεν προλαβαίνει την οχτάδα. Αλλά είναι αδιαπραγμάτευτο το ότι στους 9 αγώνες που απομένουν δεν υπάρχει δικαιολογία για εμφανίσεις ανάλογες αυτής στην Πόλη κόντρα στην Εφές.

Είναι βασικό να κλείσει ο Ολυμπιακός τη σεζόν με αξιοπρέπεια, με καλές εμφανίσεις για να προασπίσει το γόητρο και την ιστορία της ομάδας.

Και βέβαια, για να μη ξεχνιόμαστε, αυτοί οι αγώνες που απομένουν πιθανότατα ν’ αποτελέσουν κριτήριο για κάποιους. Σε ό,τι αφορά στο μέλλον τους στην ομάδα.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, η συγκεκριμένη δήλωση είχε ξεκάθαρη ερμηνεία. Διότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το δρόμο που επιτάσσει η ιστορία της ομάδας.

Εγγραφείτε στο Ειδήσεις, νέα, παρασκήνια από το Sportime μέσα από το Google news