Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει σίγουρα τέσσερις ξένους παίκτες με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα στα χέρια μας.

Οι δεδομένες αποφάσεις για τους ξένους στον Παναθηναϊκό που την τελευταία πενταετία είναι ζήτημα αν μένει ένας και την επόμενη σεζόν! Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης

Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει σίγουρα τέσσερις ξένους παίκτες με βάση τα δεδομένα που έχουμε μέχρι τώρα στα χέρια μας.

Και γενικά ο Παναθηναϊκός έχει ένα θέμα με τους ξένους παίκτες την τελευταία πενταετία αφού τα στοιχεία αναφέρουν ότι ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που κάποιος μένει για δεύτερη χρονιά στο ΟΑΚΑ.

Όπως φαίνεται λοιπόν και μετά την προσθήκη του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη, δεν πρόκειται να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό ο Χάουαρντ Σαντ Ρος. Βέβαια ο Κουβανός έχει ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με τους «πράσινους» κι αυτό είναι ένα ζήτημα, πάντως σε κάθε περίπτωση δεν είναι στις προθέσεις της ομάδας να συνεχίσει μαζί του.

Αυτό σημαίνει ότι από το περσινό ρόστερ και τους 9 ξένους που πέρασαν, θα παραμείνει μόνο ο Νεμάνια Νέντοβιτς (ήδη έχει αποκτηθεί και ο Πάρις Λι). Οπότε ξεχνάμε τους Μέικον, Γουάιτ, Γιόβιτς, Έβανς, Σαντ Ρος και φυσικά προσθέτουμε τους Πέρι, Φερέλ και Φλόιντ που έχουν φύγει πολύ νωρίτερα.

Ο Σέρβος μαζί με τον Κουβανό ήταν και οι μόνοι που είχαν επιβιώσει από τους 8 ξένους που υπήρχαν στο ρόστερ της ομάδας για την περίοδο 2020-2021. Οι Μακ, Χεζόνια, Φόστερ, Σάικς, Γουάιτ και Μπέντιλ αποχώρησαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Την περίοδο 2019-2020 μόνο ο Μπεν Μπέντιλ παρέμεινε στην ομάδα για την επόμενη σεζόν. Αποχώρησαν (αργότερα ή νωρίτερα) οι Τόμας, Ράις, Ράουτινς, Τζόνσον, Μπράουν, Φριντέτ και Γουάιλι.

Αν πάμε πιο πίσω και συγκεκριμένα τη σεζόν 2018-2019 θα βρούμε μόνο τον Ντεσόν Τόμας να μένει και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Νωρίτερα ή αργότερα είχαν αποχωρήσει οι Πέιν, Λάσμε, Λάνγκφορντ, Γκιστ (μετά από επτά χρόνια), Λεκαβίτσιους, Κιλπάτρικ και Λοτζέσκι.

Για να κλείσουμε την πενταετία θα πάμε στην περίοδο 2017-2018 όπου είχαμε και το ρεκόρ με τους Γκιστ- Λεκαβίτσιους και Λοτζέσκι να παραμένουν στο ρόστερ και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Οι Σίνγκλετον, Ρίβερς, Τζέιμς, Πέιν, Ντένμον και Γκάμπριελ δε συνέχισαν.

Ο μακαρίτης Έιντριαν Πέιν ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση αφού και τις δύο σεζόν που αναφέρεται το όνομά του ήρθε στη μέση της σεζόν και δε συνέχισε από την αρχή της επόμενης!

Επί συνόλου 31 ξένων παικτών που έχει χρησιμοποιήσει ο Παναθηναϊκός τις πέντε τελευταίες αγωνιστικές περιόδους, μόνο οι 7 έχουν καταφέρει να μείνουν και δεύτερη χρονιά! Κανείς, όμως, δεν έχει μείνει για 3η σεζόν κάτι που θα πετύχαινε ο Σαντ Ρος αλλά όπως είπαμε δεν υπολογίζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο.