Σε οτιδήποτε αφορά στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας, κάτι που κάνουν τα Rafale δεν είμαι αντίθετος αλλά υπάρχει κι ένα όριο.

Ξεπεράσαμε τις 48 ώρες που η Κυβέρνηση και οι συν αυτώ επιδίδονται σε ρωμαϊκές φιέστες για τα Rafale

Σε οτιδήποτε αφορά στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας, κάτι που κάνουν τα Rafale δεν είμαι αντίθετος αλλά υπάρχει κι ένα όριο.

Κι αν τα Rafale κάνουν τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής όταν απέναντί μας βρίσκεται ένας φασαριόζος γείτονας, τότε δε μπορούμε να πάμε απέναντι. Ας εκτιμήσουμε λοιπόν ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα ώστε να διασφαλίσει την άμυνά της απέναντι σε έναν Ερντογάν που είναι τρομερά απρόβλεπτος. Προσωπικά, δεν έχω τον Ερντογάν ικανό να κάνει κάτι εναντίον της Ελλάδας πέρα από άναρθρες κραυγές κι ανιστόρητες κορώνες, στην προσπάθεια να ενισχύσει την ισχύ του στο εσωτερικό μιας χώρας που καταρρέει.

Και που ταυτόχρονα εξακολουθεί (πλην των μεγάλων αστικών κέντρων) να διαθέτει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, χαμηλής κοινωνικής μόρφωσης και βιοτικού επιπέδου, που «τρέφονται» από εθνικιστικά ανερμάτιστα λογίδρια περί αναβίωσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κι ευθύνης των Ελλήνων για την κατάστασή τους.

‘Ηρθαν τα Rafale (και μπράβο τους, αν θέλετε) αλλά ΩΣ ΕΔΩ!

Σε περίοδο πανδημίας που η χώρα καταγράφει τριψήφιο αριθμό νεκρών και καταρρίπτει αρνητικά ρεκόρ, βλέπουμε μια απίστευτη κομματική εργαλειοποίηση στην αγορά των Rafale. Τα οποία, αν δεν κάνουμε λάθος, αγοράστηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και όχι με συνδρομή κομματικών μελών ώστε να βλέπουμε τέτοια προώθηση από το Κυβερνών κόμμα.

Στα φιλικά ΜΜΕ (συντριπτική πλειοψηφία) προχωρούμε σε θριαμβευτικές συζητήσεις περί «της υπεροχής απέναντι στην Τουρκία» αλλά και για το «πόσο νευρικοί είναι πλέον οι Τούρκοι». Δεν πολυδιαφέρει από την τακτική Ερντογάν αυτό το «δώσε κόντρα με τους Τούρκους στο λαό» ενώ εσωτερικά έχουμε άλλα ζητήματα.

Καλά το ότι ο ΣΚΑΙ δε θα είχε άλλο θέμα σε προτεραιότητα, το θεωρούσαμε αυτονόητο, δεν πέσαμε από τα σύννεφα. Το πρωινό ντουέτο δίνει ρέστα!

Η ανακοίνωση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ότι απαλλάσσονται από την φορολογία των πτητικών και καταδυτικών επιδομάτων οι ένστολοι, δείχνει ότι υπάρχει μια ολοκληρωμένη εργαλειοποίηση και ταυτόχρονα μια προετοιμασία ενός ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΥ κοινού ενόψει εκλογών.

Πρόκειται ακριβώς για τον ίδιο πρωθυπουργό που τόσο καιρό επιμένει ότι «η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί προτεραιότητα» αλλά ούτε το ΕΣΥ στηρίχτηκε ή ενισχύθηκε, ούτε οι ΜΕΘ αυξήθηκαν, ούτε ο κόσμος αισθάνεται ασφάλεια, ούτε στα σχολεία επικρατεί η κατάσταση που θα έπρεπε.

Αντ’ αυτών προχωρά σε μια απίστευτη ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ φιέστα, με τη συνεπικουρία των πρόθυμων ΜΜΕ που αίφνης άλλαξαν ατζέντα στις προτεραιότητές τους και τα Rafale έγιναν πολύ πιο σημαντικά από την πανδημία.

Και μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση προχωρούν και πολιτικοί που δηλώνουν σοσιαλδημοκράτες και ειρωνεύονται τη συμπαράσταση που είχε ο Κώστας Βαξεβάνης στον Άρειο Πάγο σε μια ημέρα μάλλον θλιβερή για την ελληνική δημοσιογραφία.

Ο Γιώργος Φλωρίδης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δηλώνει σοσιαλδημοκράτης. Προφανώς ο ιδρυτής της παράταξής του δε θα ήταν και τόσο σύμφωνος με αυτή την ανάρτηση

Προσωπικά εκτιμώ ότι ο κ.Φλωρίδης διαφέρει από κάτι κομματόσκυλα, που δηλώνουν δημοσιογράφοι κι έχουν γεμίσει με σάλια το Twitter μπας και πάρουν καμιά θεσούλα. Τουλάχιστον δε βρίζει όπως κάτι Μπάμπηδες.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο