Η ΑΕΚ έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές της νεότερης ιστορίας της. Ο αποκλεισμός ακόμη και στη διαδικασία των πέναλτι συνιστά «ντροπή» για το κλαμπ.

Η ΑΕΚ έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές της ιστορίας της. Ο αποκλεισμός ακόμη και στα πέναλτι συνιστά «ντροπή» για το κλαμπ

Η ΑΕΚ έζησε μία από τις χειρότερες βραδιές της νεότερης ιστορίας της. Ο αποκλεισμός ακόμη και στη διαδικασία των πέναλτι συνιστά «ντροπή» για το κλαμπ.

Η Βελέζ προφανώς και ως μέγεθος δεν μπορεί να «μετρηθεί» στο ύψος της ΑΕΚ, οπότε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη εκτός πρόκρισης συνιστά αποτυχία μεγάλου μεγέθους για τον σύλλογο. Και ως τέτοια πρέπει να προσμετρηθεί. Ώστε να γίνουν όλα όσα πρέπει από εδώ και πέρα με ειλικρίνεια και ρεαλισμό.

Για την ΑΕΚ δεν είναι τιμητικό ότι έχασε στο πρώτο ματς στη Βοσνία και μάλιστα με ανατροπή. Ούτε ότι δεν είχε βρει γκολ μέχρι το 98’ χθες στο ΟΑΚΑ, απέναντι σε μια τόσο αδύναμη και η ίδια με ότι καλύτερο είχε στη διάθεση της. Εκεί ο Πέτρος Μάνταλος έσωσε την βραδιά από τα χειρότερα, διότι το πέταλο είχε ξεκινήσει ήδη τις έντονες αποδοκιμασίες προς τον ίδιο αλλά και τον Δημήτρη Μελισσανίδη και αν έμενε το 0-0 θα είχαμε διόλου τιμητικές εικόνες.

Για την ΑΕΚ επίσης δεν είναι τιμητικό ότι δεν βρήκε το γκολ πρόκρισης στην παράταση, παρότι είχε το πάνω χέρι και στα 30 λεπτά. Και τέλος στα πέναλτι θεωρώ κακή επιλογή τον Λόπες, ενώ για Αραούχο και Ανσαριφάρντ ήταν μία βραδιά… όλα στραβά και ανάποδα. Έχασαν τα πάντα, ότι μπορούσε να μπει μέσα, το σπατάλησαν.

Η ΑΕΚ πλέον βιώνει μία κατάσταση πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη για την σύγχρονη ιστορία της. Εκτός Ευρώπης από το πρώτο ζευγάρωμα με ομάδα επίπεδου Βελέζ, στην τρίτη τη τάξη διοργάνωση της Ευρώπης, το Conference League. Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα…

Τώρα λοιπόν στα δύσκολα χρειάζονται οι δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες αν είσαι συνειδητοποιημένος είναι εύκολες. Αν η ΑΕΚ έχει αποφασίσει να αλλάξει πραγματικά, τότε πρέπει να το προχωρήσει και δίχως Ευρώπη. Αυτό που είπε εν ολίγοις ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με αποφασιστικότητα στην συνέντευξη Τύπου. Και με το οικονομικό κόστος να βαραίνει απόλυτα τη διοίκηση και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Η ανάγκη για δημιουργία μίας ομάδας που θα μπορεί να ανταγωνίζεται τον Ολυμπιακό και να μην είναι στο -20 από τον Δεκέμβριο είναι μεγάλη. Και δεν μπορεί και φέτος να μείνει στην άκρη. Το νέο γήπεδο περιμένει πιο κοντά από ποτέ. Και δεν χωρά δικαιολογίες.

Διαβάστε επίσης:

ΑΕΚ-Βελέζ 2-3 πέναλτι: Ολα στραβά και αποκλεισμός ΣΟΚ!

UEFA Ranking: Τα έκαναν… θάλασσα ΑΕΚ και Άρης – Πάει ακόμα πιο κάτω

Ολυμπιακοί Αγώνες 2020 – Ντούσκος: Η απονομή του χρυσού μεταλλίου και ο Εθνικός Ύμνος (vid)