Ελληνοτουρκικά: Αυτές τις παγίδες στήνει ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογαν στην Ελλάδα. Τι πρέπει να προσέξει η χώρα μας. Το διπλωματικό παρασκήνιο.

Ποιες παγίδες στήνει εις βάρος της χώρα μας ο ψευτοσουλτάνος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν - Τι πρέπει να προσέξει η Ελλάδα.

Ελληνοτουρκικά: Πόλεμο νεύρων ετοιμάζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προς την Ελλάδα, με αφορμή την παρουσία του γεωτρύπανου Αμπντουλ Χαμίτ Χαν, προς εξόρυξη υποθαλάσσιων κοιτασμάτων. Για την ακρίβεια ο Τούρκος πρόεδρος ετοιμάζει «παγίδες» που η ελληνική πλευρά πρέπει να προσέξει.

Μπορεί προς το παρόν ο Ερντογάν να κάνει κράτει,  και να μην πραγματοποιεί τις απειλές του για παραβίαση της ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ -λόγω των πιέσεων ξένων δυνάμεων όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία– όμως ας κρατάμε μικρό καλάθι.

Όπως αναφέρει η «Real» δεν ήταν τυχαίο, ότι όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχαν διαρροές από πλευράς Τούρκων για «εισβολή» του γεωτρύπανου στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και γενικότερα όλο αυτό το επιθετικό κλίμα προς την χώρα μας.

Ελληνοτουρκικά: Ο πόλεμος νεύρων στην Ελλάδα

Ο Ερντογάν και οι επιτελείς του ήθελαν, από τη μία να κάνουν πόλεμο νεύρων στους Έλληνες και από την άλλη να «τεστάρουν» τις αντιδράσεις των ξένων χωρών στις εξωφρενικές και προκλητικές απαιτήσεις τους στην Μεσόγειο και το Αιγαίο.

Εν συνεχεία ο απόπλους του γεωτρύπανου έγινε με… τιμές αρχηγού κράτους, σε μια κιτς γιορτή των Τούρκων προκειμένου να προκαλέσουν όσο πιο πολύ μπορούν.

Επιπλέον ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε το γεωτρύπανο στη Μερσίνη με την Τουρκία να δίνει στο συνοδευτικά πλοία του τα ονόματα των τριών Τουρκοκύπριων αδελφών που δολοφονήθηκαν στα γεγονότα του 1963 στην Κύπρο.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι άφηναν να εννοηθεί ότι εκτός από την κυπριακή υφαλοκρηπίδα θα παραβιάσουν και την ελληνική και μάλιστα σε περιοχές που ειχε παραβιάσει το 2020 το Oruc Reis για παράνομες σεισμογραφικές έρευνες.

Ολα αυτά την ώρα που Η Τουρκία αυξάνει την προκλητικότητα της και όπως διαβάσατε από το Sportimeφαίνεται πως έχει προσχεδιάσει κρίση με την Ελλάδα κάτι που μπορεί να αποδειχθεί πιο σύντομα από ότι θα περίμενε κανείς. Μάλιστα σας ενημερώσαμε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει «θερμό επεισόδιο» μέσα στην εβδομάδα στο Αιγαίο.

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Αυτά θέλει να πετύχει ο Ερντογάν με το γεωτρύπανο – Η αιγυπτιακή ΑΟΖ και τα κατεχόμενα

Χάνει τις εκλογές στην Τουρκία ο Ερντογάν;

Διαβάστε επίσης

Λίνα Μούζε: Η Λετονή ακοντίστρια που σου κόβει την ανάσα με τις καμπύλες της