Ελληνοτουρκικά: Αγωνιούν στην Τουρκία - «Μας έχουν περικυκλώσει Έλληνες και Αμερικανοί!»

Εκπέμπει άγχος ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας στην Τουρκία, όταν μιλά για την Ελλάδα και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Ελληνοτουρκικά: Εκπέμπει άγχος ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Άμυνας στην Τουρκία, όταν μιλά για την Ελλάδα και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα.

Ο Χουλουσί Ακάρ εξέφρασε τις ενστάσεις του για το εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει η Ελλάδα, με δηλώσεις στην εφημερίδα «Hürriyet» που αφορούν στα Ελληνοτουρκικά.

Λόγια στο περιθώριο όσων συμβαίνουν στον Έβρο, με την εγκατάσταση τεχνολογίας anti-drone που χειρίζονται ειδικά εκπαιδευμένα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, πάντως, φρόντισε να εκθειάσει το μέγεθος του τουρκικού στρατού.

«Ακόμα και αν η Ελλάδα αγοράσει 3-5 μαχητικά αεροσκάφη ή 3-5 πολεμικά πλοία, δεν φτάνουν και δεν μπορεί να πετύχει κάτι», είπε ο Ακάρ, αλλά μην αποκρύπτοντας την αγωνία.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους κόλπους των Τούρκων αναλυτών με όσα συμβαίνουν στην Αλεξανδρούπολη.

Είναι μεγάλος ο όγκος των αμερικανικών στρατιωτικών υλικών που φτάνει στην πόλη του Έβρου, ενώ παράλληλα εξαπλώνονται οι βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Έχουν ενδιαφέρον τα λόγια του Μετέ Γιαράρ, ο οποίος είναι απόστρατος των τουρκικών ειδικών δυνάμεων, παρουσιαστής, συγγραφέας και ειδικός σε θέματα ασφαλείας.

Μεταξύ άλλων, είπε σε εκπομπή του «CNN Türk»: «Στα μέρη όπου μέχρι σήμερα πήγαν οι Αμερικανοί, ιδιαίτερα στα μέρη όπου πήγαν με τόσο μεγάλο αριθμό υλικών και εξοπλισμού, ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού δεν το επέστρεψαν (φεύγοντας). Τα περισσότερα τα δίνουν και φεύγουν. Όπως τα άφησαν στον Μπαρζανί, αλλά και στο Αφγανιστάν».

-Ποια θα είναι η μοίρα αυτών των 1800 θωρακισμένων οχημάτων;

Τα 45 επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι που θα έρθουν στην περιοχή, για τα οποία εμείς πρέπει να σκεφτούμε πως εμείς μέχρι σήμερα παράξαμε 53.

-Τόσα υλικά που θα τοποθετηθούν και σε ποιον θα δοθούν;

Πρόκειται για μεγέθη υλικών που φτάνουν και για δύναμη ισχύος μιας χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκε ένας χάρτης και οι Τούρκοι ανέφεραν ότι έχουν περικυκλωθεί από ελληνικές και αμερικανικές δυνάμεις.