Ελληνοτουρκικά: Αντέγραψαν τα τουρκικά Bayraktar - Έξαλλοι οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι βλέπουν και άλλο παίκτη στο πεδίο UAV με... δική τους συνταγή.

Ελληνοτουρκικά: Αντέγραψαν τα τουρκικά Bayraktar και τα παρουσίασαν σε έκθεση.

Πρόκειται για το μοντέλο Reach-S, το οποίο παρουσιάστηκε στο Dubai Airshow που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και… έκλεψε την παράσταση με την ομοιότητα του Bayraktar TB2.

Στο πλαίσιο του Dubai Airshow που πραγματοποιήθηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πολλές νεοϊδρυθείσες αμυντικές εταιρείες που ανήκουν στα ΗΑΕ παρουσίασαν τα προϊόντα τους.

Η EDGE GROUP, η οποία ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας των ΗΑΕ.

Η εταιρεία παρουσίασε το «Reach-S», το οποίο μοιάζει πολύ με το Bayraktar TB2.

Oι Τούρκοι κάνουν ιδιαίτερες αναφορές στις ομοιότητες του Reach-S με το Βayraktar.

Mάλιστα γίνεται αναφορά στον κινητήρα των δύο UAV, ο οποίος είναι ο ίδιος.

Πρόκειται για τον αυστριακό κινητήρα Rotax 912.

Δάσκαλε που… δίδασκες, θα έλεγε κανείς για την τουρκική αντίδραση, αφού είναι γνωστό πως η Τουρκία παράγει όλα της τα όπλα, έχοντας κοπιάρει ξένη (δυτική ή κινεζική) τεχνολογία.

Ελληνοτουρκικά: Αντέγραψαν τα τουρκικά Bayraktar - Έξαλλοι οι Τούρκοι

Τα Bayraktar είναι το καμάρι της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας και οι Τούρκοι δεν θέλουν άλλους στα πόδια τους.

Ενδιαφέρον έχει πάντως να δούμε πως θα εξελιχθεί το κεφάλαιο Bayraktar για την Τουρκία, μετά τις πιέσεις από το αμερικανικό Κογκρέσο να υπάρξει εμπάργκο και σε τεχνολογίας που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για τα UAV τους.

Την ίδια ώρα οι Ουκρανοί έχουν πάρει την… σκυτάλη των Bayraktar από την Τουρκία, με το Κίεβο να εξελίσσει κάποια στοιχεία τους, όπως τις κάμερές τους, στις οποίες βάζει πλέον γερμανικές.

Οι τουρκικές κάμερες που φτιάχνει η Aselsan είναι βαρύτερες από τις εισαγόμενες (καναδικές και μετά γερμανικές), με αποτέλεσμα το ωφέλιμο φορτίο των μικρών οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών να μειώνεται δραστικά.

Ελληνοτουρκικά: Αντέγραψαν τα τουρκικά Bayraktar – Έξαλλοι οι Τούρκοι