ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα

Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα με συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ και ειδικά τις ΗΠΑ.
Ελληνοτουρκικά: Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα

Ελληνοτουρκικά: Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα με συστήματα από χώρες του ΝΑΤΟ και ειδικά τις ΗΠΑ.

Στην Ελλάδα γνωρίζουν πως τα ρωσικά οπλικά συστήματα που διαθέτει η χώρα, (S-300, Zubr, OSA, TORM1, RM-70, BMP-1) μπορούν να αντικατασταθούν επαρκώς ή και καλύτερα από αντίστοιχα δυτικά συστήματα, όμως η Αθήνα δεν δείχνει να βιάζεται.

S-300, Zubr (αποβατικό), OSA, TORM1, RM-70 για την ώρα δεν… κουνιούνται από τις ελληνικές τους θέσεις.

Η αρχή θα γίνει (σ.σ. εχει γίνει) με τα άρματα BMP-1 τα οποία είναι πλέον τεχνολογικά παρωχημένα.

Στην Ελλάδα γνωρίζουν πως για να καταφέρουν να επιτύχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αναφορικά με την εξοπλιστική δυνατότητα της χώρας δεν πρέπει να… αποκλύουν κανέναν.

Μάλιστα η Αθηνα έδειξε ενδιαφέρον για το 4ο Διεθνές Στρατιωτικό και Τεχνικό Φόρουμ «Στρατός-2020» στη Ρωσία, με την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα να κάνει τότε ειδική αναφορά στο θέμα.

Με την κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία, πέρσι το καλοκαίρι, το θέμα δεν πήρε ιδιαίτερη διασταση, όμως σίγουρα δείχνει την διάθεση με την οποία κινείται η Αθήνα.

Η Ρωσία έχει πολλές φορές εκφράσει στο παρελθόν, (σ.σ. τελευταία φορά ήταν η δήλωση του Ρώσου πρέσβη στην Ελλάδα, Α. Μάσλοφ), την θετική της γνώμη για την υιοθέτηση 12 ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο.

«Υποστηρίζουμε την ειρηνική και δίκαιη επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Τα κυρίαρχα δικαιώματα καθεμιάς από τις χώρες της περιοχής πρέπει να γίνονται σεβαστά», σημείωσε ο Ρώσος πρέσβης στο Greek Diplomatic Life.

Διαβάστε επίσης:

Τούρκοι αγόρασαν την ελληνική εταιρεία «Καλλιμάνης»

Ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα σοκάρει την Τουρκία μέσω Αρμενίας; Ποια η αντίδραση

Ελληνοτουρκικά: Δεν αγχώνονται στην Ελλάδα να αντικαταστήσουν τα ρωσικά οπλικά συστήματα

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ