Συνέντευξη για τα όσα γίνονται στα όσα τραγικά γίνονται Αφγανιστάν, στα επόμενα βήματα των σχέσεων Ελλάδας - ΗΠΑ, τα ελληνοτουρκικά έδωσε Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, στον ΑΝΤ1.

Τι είπε ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ για τις τουρκικές προκλήσεις, τα επόμενα βήματα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν.

Συνέντευξη για τα όσα γίνονται στα όσα τραγικά γίνονται Αφγανιστάν, στα επόμενα βήματα των σχέσεων Ελλάδας – ΗΠΑ, τα ελληνοτουρκικά έδωσε Αμερικανός Γερουσιαστής, Μπομπ Μενέντεζ, στον ΑΝΤ1.

Αναλυτικότερα, αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας μας με την Αμερική, μετά το νομοσχέδιο που – με πρωτοβουλία του ιδίου – απέδωσε ξεχωριστή σημασία στις σχέσεις Αθήνας και Ουάσιγκτον, είπε: «Αυτό είναι το επόμενο κεφάλαιο, με το οποίο θα διευρύνουμε την αμυντική μας συνεργασία.

Θα ενισχύσουμε την Ελλάδα σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως για παράδειγμα η εκπαίδευση και θα την βοηθήσουμε να προχωρήσει μπροστά. Επίσης δημιουργήσαμε ένα διακοινοβουλευτικό σύστημα συνεργασίας, το οποίο νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό».

Εξάλλου ο κ. Μενέντεζ δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις, όταν ρωτήθηκε για τις τουρκικές προκλήσεις: «Δεν νομίζω ότι άλλαξε κάτι ως αποτέλεσμα του Αφγανιστάν σε ό,τι αφορά στη σημασία που έχει το 3+1, αυτή η δομή που έχουμε στη στρατηγική μας που περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Κύπρο, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Φυσικά όλοι ευελπιστούμε σε μία Τουρκία που θα αποτελέσει γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, που θα είναι ένας δυνατός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, μία κοσμική χώρα που θα σέβεται τις αρχές της Δημοκρατίας και του Δικαίου. Αλλά αυτή δεν είναι η Τουρκία του Ερντογάν και έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για το ποια είναι η Τουρκία και θα δράσουμε ανάλογα», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Καρολάιν: Νέα στοιχεία για το πώς έσβησαν τα ίχνη

Αφγανιστάν: Βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ με στόχο τον ISIS

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου δεν ξεχνάει τα… μεταγραφικά καπρίτσια