Ελληνοτουρκικά: Οι πρώτες εικόνες από τα M1117 που έφθασαν στην Ελλάδα πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Στην Ελλάδα έφτασαν τα αμερικάνικα M1117, που θα επανδρώσουν τον ελληνικό στρατό, κυρίως στα σύνορα του Έβρου.

Ελληνοτουρκικά: Οι πρώτες εικόνες από τα M1117 που αποκάλυψε το Sportime ότι έφτασαν στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Ο αριθμός των θωρακισμένων οχημάτων που έφθασε δεν ήταν 50 όπως είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην χώρα μας και τις ΗΠΑ, αλλά 44. Ο λόγος ήταν πως τα υπόλοιπα δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο ελληνικός στρατός.

Τα M1117 έφθασαν από την Ευρώπη, όπου τα χρησιμοποιούσαν οι ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα το Καϊζερσλάουτερν στην Γερμανία.

Στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα ο αμερικάνικος στρατός, τα οχήματα έχουν την παραλλαγή που προσομοιάζει την ελληνική. Ο στόχος της ελληνικής πλευράς είναι μέχρι το τέλος του 2021 (Δεκέμβριος) να έχουν φθάσει στην χώρα μας άλλα 450 περίπου παρόμοια οχήματα.

Ενώ στην συνέχεια επόμενος στόχος είναι να δεσμευτούν περίπου άλλα 750. Τα M1117 αναπτύχθηκαν στα τέλη της δεκαετίας τους 90 και δεν διαθέτουν ερπύστρια. Παρόλα αυτά θα αντικαταστήσουν τα M113 που πλέον έχουν ξεπεραστεί.

Η Ελλάδα θα τα πάρει δωρεάν από την Αμερική, όμως θα επιβαρυνθεί τα όποια έξοδα επισκευής και συντήρησης τους. Όπως όμως έχει γίνει γνωστό τα ανταλλακτικά τους μπορεί να τα βρει εύκολα στην αγορά, ενώ το κόστος τους δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό.

Βασίζονται στις σειρές V-100 και V-150 Commando των τεθωρακισμένων αυτοκινήτων και Θα χρησιμοποιηθούν κυρίως στον Έβρο και δευτερευόντως στην ΑΣΔΕΝ.

Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά

Ελληνοτουρκικά