Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ετοιμάζει τα Bayraktar για ηλεκτρονικό πόλεμο - Θα μπερδεύουν το σήμα των εχθρικών ραντάρ και τα προδίδουν.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ετοιμάζει τα Bayraktar για ηλεκτρονικό πόλεμο - Θα μπερδεύουν το σήμα των εχθρικών ραντάρ και τα προδίδουν.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ετοιμάζει τα Bayraktar για ηλεκτρονικό πόλεμο – Θα μπερδεύουν το σήμα των εχθρικών ραντάρ και θα προδίδουν την θέση τους.

Άλματα έχει κάνει η Τουρκία στον ηλεκτρονικό πόλεμο (Electronic Warfare), υποστήριξε ο προϊσταμένος του Τμήματος Ηλεκτρονικού Πολέμου και Συστημάτων Ραντάρ της Τουρκίας, Αχμέτ Ακυόλ, σε ομιλία του κατά την διάρκεια εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τον Ακυόλ, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τεχνολογίες ηλεκτρονικού πολέμου με μεγάλη επιτυχία με τα συστήματα εδάφους που διαθέτει η χώρα να αποκτούν περισσότερες δυνατότητες ισχύος σε συνεργασία με εναέρια ραντάρ.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις την θα μπορούν να επιτεθούν πιο αποτελεσματικά, σημείωσε.

Η τουρκική Εθνική Οργάνωση Πληροφοριών (MIT) διαθέτει μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) ANKA-II (SIGINT) με συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου ενώ «τα τουρκικά UAV μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και των ραντάρ άμυνας της χώρας-στόχου στην περιοχή λειτουργίας», αναφέρει το defenceturk.net.

Nωρίτερα, οι Τούρκοι παρουσίασαν το mini Bayraktar τους.

Το Mina İHA D, παρουσιάστηκε από τον Selçuk Bayraktar στο Twitter ενώ μπορεί να μείνει στον αέρα για περισσότερο από 2 ώρες και έχει εμβέλεια επικοινωνίας πάνω από 30 χιλιόμετρα εκτός από τη δυνατότητα νυχτερινής πτήσης.

Το Mini Bayraktar βρίσκεται σε υπηρεσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το 2007 και σύμφωνα με τους Τούρκους διαθέτει «προηγμένα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές του».

Tην ίδια ώρα, «ότι όπλο και να βάλουμε επάνω θα τα διαλύσει η ελληνική Πολεμική Αεροπορία», υποστηρίζουν Τούρκοι αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τον Τούρκο αντιπτέραρχο, Ερντογάν Καρακούς και ο αξιωματούχο της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Οσμάν Μπασμιούκι, ο οποίος υπηρέτησε ως πιλότος μαχητών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για πολλά χρόνια «υπάρχουν 45 αεροσκάφη T-6 με τα 25 από αυτά πιθανό να οπλιστούν».

Όπως αναφέρουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι, τα οπλισμένα ελληνικά T6 «θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των τουρκικών UAV και SİHAs».

Οι Τούρκοι εκτιμούν πως τα ελληνικά T6 θα έχουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων μικρού βεληνεκούς ενώ θα διαθέτους «σύστημα ανίχνευσης» των τουρκικών Bayraktar, κατά των οποίων θα επιχειρούν.

Διαβάστε επίσης:

25 Μαρτίου: Η Aegean Airlines έγραψε το 200 στον αέρα

Τουρκία: Φυγάδεψαν 30 πυρηνικές βόμβες από το Ιντσιρλίκ οι Αμερικάνοι – Πάνε για ολική ρήξη

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία ετοιμάζει τα Bayraktar για ηλεκτρονικό πόλεμο