ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Υβριδικό πόλεμο μέσω του μεταναστευτικού – Αυτά θέλει να πετύχει ο Ερντογάν στον Έβρο!

Τα ελληνοτουρκικά δε σταματούν ποτέ να απασχολούν, με τον Ερντογάν να έχει συγκεκριμένες βλέψεις για τον Έβρο.
Ελληνοτουρκικά: Υβριδικό πόλεμο μέσω του μεταναστευτικού - Αυτά θέλει να πετύχει ο Ερντογάν στον Έβρο!

Ελληνοτουρκικά: Για ακόμα ένα χρόνο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητικότητα του και εργαλειοποιεί ακόμα μία φορά το θέμα του μεταναστευτικού.

Οι σκοποί του είναι συγκεκριμένοι, αφού θέλει αρχικά να θέσει θέμα κυριαρχίας στις νησίδες του Έβρου και φυσικά να πιέσει στο ελληνικό σύστημα φύλαξης στον Έβρο, εκεί που δεν υπάρχει φράχτης για να προστατεύει από τις εισροές μεταναστών.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εδώ και δύο μήνες περίπου η Τουρκία πραγματοποιεί υβριδικό πόλεμο, εναντίον μας στον Έβρο.

Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουν ομάδες μεταναστών σε δομές φιλοξενίας δίπλα στη μεθοριακή γραμμή και στη συνέχεια τους τοποθετούν στις νησίδες του Έβρου, με σκοπό να τεστάρουν τις ελληνικές αρχές, παίζοντας πολύ περίεργα… παιχνίδια συνεχώς.

Ξεκάθαρο παράδειγμα της κατάστασης αυτής, ήταν και το σχέδιο με τους 38 Σύριους μετανάστες, που στις 11 Αυγούστου είχαν βρεθεί πάνω στις νησίδες του Έβρου.

Αυτοί είχαν καθοδηγηθεί από τις τουρκικές αρχές, προκειμένου να περάσουν σε ελληνικό έδαφος μέσα από την ξερή κοίτη του ποταμού ανατολικά του χωριού Κισσάρι στο Σουφλί.

Ελληνοτουρκικά: Παρακολουθούνται διαρκώς οι τουρκικές δυνάμεις!

Η Ελλάδα προκειμένου να εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα, παρακολουθεί στενά τα όσα γίνονται από την πλευρά των τουρκικών δυνάμεων στην περιοχή.

Έτσι αξιολογεί το κατά πόσο πρόκειται για μία περιοδική προκλητικότητα ή αν αυτό πρόκειται να συνεχιστεί χωρίς σταματημό και στο μέλλον, προκειμένου να δοκιμαστεί η Ελλάδα και να μας δημιουργήσει προβλήματα τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά το θέμα με τους 38 Σύριους, η χώρα μας είχε ενημερώσει άμεσα τις τουρκικές υπηρεσίες, αφού βρισκόντουσαν σε νησίδα που ανήκει στην τουρκική επικράτεια, ωστόσο δεν έπραξαν απολύτως τίποτα.

Όσον αφορά τις νησίδες του Έβρου, υπάρχει μεγάλη ανησυχία που έχει μεταφερθεί και στο Πεντάγωνο, ότι μπορεί να έχουμε κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, αφού και στο παρελθόν είχαμε πολύ σημαντικά επεισόδια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες είχαν οριοθετηθεί το 1926, ενώ εμφανίστηκαν περισσότερες το 1932, όπου και η Ελλάδα είχε ζητήσει καθορισμό σταθερών σημείων προκειμένου να οριστούν ακριβώς τα σύνορα.

Η Τουρκία πάντως φαίνεται ότι αρέσκεται να ανεβάζει τους τόνους από τις συγκεκριμένες νησίδες και στη συνέχεια χρησιμοποιεί και άλλες τακτικές.

Η πιο κοντινή φυσικά είναι η παρουσία του τουρκικού γεωτρύπανου «Abdulhamid Han» στη Μεσόγειο, με το Πολεμικό Ναυτικό να βρίσκεται σε επιφυλακή και να παρακολουθεί τις κινήσεις του.

Σίγουρα τα ελληνοτουρκικά θα συνεχίσουν να έχουν έντονο ενδιαφέρον, ειδικά αφού ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρέσκεται στο να πιέζει καταστάσεις.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ