ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ακάρ – «Η Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση, να διδαχθεί από την ιστορία»

Δεν σταματά τις προκλήσεις ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, χαρακτηρίζοντας και πάλι την Ελλάδα ως υπεύθυνη για την ένταση.
Ελληνοτουρκικά: Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ακάρ – «Η Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση, να διδαχθεί από την ιστορία»

Ελληνοτουρκικά: Με αμείωτη προκλητικότητα συνεχίζουν το μπαράζ εμπρηστικών και παρανοϊκών δηλώσεων οι Τούρκοι, εξαπολύοντας απειλές κατά της Ελλάδας.

Δεν πέρασαν καλά-καλά 48 ώρες από την ολομέτωπη επίθεση Ακάρ προς τη χώρα μας και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έριξε κι άλλο… λάδι στη φωτιά, συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος προκλήσεων.

Ο ίδιος λοιπόν μιλώντας στην ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ισχυρίστηκε ότι η «Ελλάδα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να αυξήσει τις εντάσεις» και συμβούλεψε κάποιους Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς να αλλάξουν στάση.

«Η προσδοκία μας είναι ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί να εγκαταλείψουν αμέσως την αδιάλλακτη και προκλητική στάση τους για εγχώριους πολιτικούς σκοπούς, να επικεντρωθούν στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου και να διδαχθούν από την ιστορία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ πέταξε και τις βολές του κατά των ΗΠΑ:

«Kανείς, ειδικά οι χώρες που αποσταθεροποιούν την περιοχή, δεν πρέπει να περιμένουν από εμάς ότι θα ανεχτούμε τους τρομοκράτες που φωλιάζουν ακριβώς δίπλα στα σύνορά μας».

Ακόμα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε: «Ο ηρωικός μας στρατός διασφαλίζει την ασφάλεια των συνόρων μας για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία μας, μάχεται ενάντια σε όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις, προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στις θάλασσές μας, καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να συμβάλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και πραγματοποιεί τις μεγαλύτερες ασκήσεις στην ιστορία της δημοκρατίας μας. Οχήματα και εξοπλισμός παγκόσμιας κλάσης χρησιμοποιούνται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων μας», συμπλήρωσε.

Ελληνοτουρκικά: Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ακάρ – «Η Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση, να διδαχθεί από την ιστορία»


Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Νέο εμπρηστικό παραλήρημα Ακάρ – «Η Ελλάδα υπεύθυνη για την ένταση, να διδαχθεί από την ιστορία»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.