Ελληνοτουρκικά: Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης εξήγησε σε πώς η Τουρκία παραβιάζει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τα drones.

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης εξήγησε σε τηλεοπτικό σταθμό πώς η Τουρκία παραβιάζει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τα drones.

Ελληνοτουρκικά: Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αμφισβητήσει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας και εκτός από τις δηλώσεις ο Ερντογάν και η Κυβέρνησή του το πράττουν με όλων των ειδών τις παραβιάσεις. Μία εξ αυτών είναι τα drones και συγκεκριμένα το τουρκικό Bayraktar TB2, το οποίο η αλήθεια είναι ότι αποτελεί ένα ισχυρό «χαρτί» για της Ένοπλες Δυνάμεις της γειτονικής χώρας στον  «πόλεμο» με τη δική μας.

Ο ο καθηγητής Γεωπολιτικής Γιάννης Μάζης μίλησε στο «MEGA» και εξήγησε πως η Τουρκία παραβιάζει την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με τα μη επανδρωμένα σκάφη, αλλά και γενικότερα το γεωπολιτικό παιχνίδι που γίνεται στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με τις ΗΠΑ.

«Εδώ το όπλο drone είναι ένας μηχανικός χαρταετός, ο οποίος άλλες φορές έχει όπλα, δεν έχει έμψυχο στο εσωτερικό του και στην συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάζει εθνικό εναέριο χώρο, άρα εθνική κυριαρχία».

Ο κ. Μάζης τόνισε πως ουσιαστικά πρόκειται για κατασκοπεία και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να χτυπήσει κάποιο στρατιωτικό στόχο στην Ελλάδα.

«Θα καταρρίψεις το drone για να στείλεις το μήνυμα ότι αυτή η κατασκοπεία δεν επιτρέπεται και για να δώσεις το μήνυμα στους συμμάχους ότι η συμπεριφορά της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ», εξήγησε.

Η στάση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά

Συνεχίζοντας τόνισε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία διάθεση να απωλέσουν ένα στρατηγικό χώρο, όπως ο μικρασιατικός χώρος, ο οποίος ανήκει στο ΝΑΤΟϊκό σύμπλεγμα και υποτίθεται ότι λειτουργεί για ανάσχεση αυτού που οι Αμερικανοί θεωρούν ρωσικό κίνδυνο στη δυτική ασφάλεια».

«Μία καθυστέρηση της δίκης της Halkbank, με το ερώτημα της αναβολής, λειτουργεί ως δόλωμα προς στον κ. Ερντογάν. Του λένε εν ολίγοις «συμεπριφέρσου καθώς πρέπει στα θέματα της Ουκρανίας, δηλαδή συνέχισε να ενισχύεις με όπλα, drones, εξοπλισμό, και σκέψου ττι θα κάνεις με τους S-400 για να τους επιτρέψεις, γιατί δεν μπορούμε να εντάξουμεμ τέτοιο όπλο στο συστημα αεροάμυνας και μην ανησυχείς, θα δούμετι μπορούμε να κάνουμε στο δικό μας νομικό σύστημα για την Halkbank». Αυτό όμως απειλεί και τον Ερντογάν», δήλωσε σχετικά.

Μέσα στις επόμενες ημέρες η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale τα οποία έρχονται την Τετάρτη (19/1) στο αερόδρμιο της Τανάγρας.  η Τουρκία αντέδρασε με υπερπτήσεις και «πυρά» κατά της Ελλάδας και αμφισβητήσει ακόμη και των ελληνικών νησιών!

Ελληνοτουρκικά: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο