Ελληνοτουρκικά: Ακόμα μια προκλητική κίνηση από την μεριά της Τουρκίας στην Αγία Σοφία. Μετά τη μετατροπή της σε τζαμί, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης… αποφάσισε να «δυναμιτίσει» με αισχρό χτύπημα, ακόμα περισσότερο το κλίμα με την Ελλάδα. 

Ελληνοτουρκικά: Σε ακόμη μια πρόκληση προχώρησε η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την Αγία Σοφία -το σύμβολο της Ορθοδοξίας- για να πλήξει ξανά το αίσθημα των απανταχού χριστιανών.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης αποφάσισε να κρεμάσει και φωτεινή επιγραφή, μετά την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Τα λαμπιόνια σχηματίζουν έναν στίχο από έναν ισλαμικό όρκο «δεν υπάρχει άλλος θεός, εκτός από τον Αλλάχ».

Στην Τουρκία είναι η περίοδος του Ραμαζανιού. Καθ’ ότι η Αγία Σοφία, έπειτα από 86 έτη, επαναλειτούργησε ως τέμενος κυβερνήτης τη Κωνσταντινούπολης το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο για να προχωρήσει σε αυτήν την παρέμβαση.

Καταγγελίες κατά Ερντογάν για λεηλασία της τουρκικής περιουσίας

Ο Ερντογάν ζει σαν… Πασάς και αφήνει την πλειοψηφία του τουρκικού λαού να ζει υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Ακόμη και κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δικαίως κατηγορηθεί από μεγάλη μερίδα του λαού, αλλά και της αντιπολίτευσης ότι κάνει απίστευτες καταχρήσεις και σπατάλες όσον αφορά την καλοπέρασή του. Την ώρα που αρκετοί συμπολίτες του στην Τουρκία λένε το «ψωμί… ψωμάκι»

Όπως αναφέρει η kathimerini.gr oι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις τουρκικών επιχειρήσεων που έχουν λάβει χώρα στη διάρκεια των 19 ετών της θητείας Ερντογάν στο τιμόνι της Τουρκίας βρίσκονται στο στόχαστρο του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος. Μέλη της αντιπολίτευσης κατηγορούν τον Τούρκο πρόεδρο ότι έχει ξεπουλήσει τα χρυσαφικά της χώρας, λεηλάτησε τα ακίνητά της και τις μονάδες παραγωγής, ακόμη και τις ιδιοκτησίες ιδιωτών.

Οπως προκύπτει από σχετικό ρεπορτάζ της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Ahval, από το 1986, οπότε άρχισε στην Τουρκία η διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, συνολικά η αξία των περιουσιακών στοιχείων, μετοχών ή επιχειρήσεων της χώρας που εκποιήθηκαν έχει φτάσει στα 70 δισ. δολάρια. Από αυτά, όμως, τα 62,3 δισ. δολάρια έχουν προέλθει από περιουσιακά στοιχεία που πουλήθηκαν στη διάρκεια των 19 ετών που ηγείται της χώρας ο Ταγίπ Ερντογάν.