ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Σε κρίση η Τουρκία – Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τουρκικές λίρες

Η κρίση στην Τουρκία συνεχίζεται με τον Ερντογάν να νιώθει πιεσμένος, σε ένα θέμα που επηρεάζει και τα ελληνοτουρκικά!
Ελληνοτουρκικά: Σε κρίση η Τουρκία – Ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τουρκικές λίρες

Ελληνοτουρκικά: Σε απόγνωση φαίνεται πως βρίσκεται η Τουρκία με την τουρκική λίρα να κατρακυλάει και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προσπαθεί να βρει απάντηση.

Τη στιγμή που η αντιπολίτευση της Τουρκίας κατηγορεί τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι τα Bayraktar αλλά και το νέο πλοίο-κατάσκοπος στο Αιγαίο, οι πολίτες της χώρας βιώνουν καθημερινώς την οικονομική εξαθλίωση.

Πλέον, οι Τούρκοι έχουν δει ακόμη και την τιμή των βασικών αγαθών με τον Ερντογάν να βλέπει με την σειρά του, την δημοτικότητα του στο εσωτερικό της χώρας να πέφτει στα τάρταρα.

Για αυτόν τον λόγο, αποφάσισε χθες (19/1) να καλέσει όλους τους Τούρκους να μετατρέψουν τις αποταμιεύσεις τους σε τουρκικές λίρες με στόχο να ενδυναμώσει το νόμισμα της χώρας.

Ο Ερντογάν μιλώντας στα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, απευθύνθηκε τόσο στους Τούρκους πολίτες, όσο και στις τράπεζες, ζητώντας του να μετατρέψουν κάθε ξένο νόμισμα σε τουρκική λίρα, φανερώνοντας την τεράστια δυσκολία την οποία αντιμετωπίζει.

Ακόμη, ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε και με συγκεκριμένα νούμερα καθώς είπε ότι 163 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες (12,2 δισεκατομμύρια δολάρια) έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος που προστατεύει τις καταθέσεις της λίρας από την υποτίμηση του συναλλάγματος.

Έτσι, για ακόμη μια φορά φάνηκε η ξεκάθαρη αγωνία του για το μέλλον τόσο της Τουρκίας όσο και του δικού του στην προεδρία της, καθώς ο Ερντογάν απειλείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να χάσει την καρέκλα του στις επερχόμενες εκλογές.

Αυτό που όμως φαίνεται να τον ανησυχεί περισσότερο την δεδομένη στιγμή είναι η πτώση των ποσοστών του στους χαμηλόμισθους της Τουρκίας που αποτελούσαν ανέκαθεν την ψηφοφόρο δύναμη του.

 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.