ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Τα δολοφονικά Switchblade 600 αρέσουν στην Ελλάδα – Ήρθε και η ώρα του Στρατού

Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί και από το έδαφος και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους.
Ελληνοτουρκικά: Τα δολοφονικά Switchblade 600 αρέσουν στην Ελλάδα – Ήρθε και η ώρα του Στρατού

Ελληνοτουρκικά: Τα δολοφονικά Switchblade 600 αρέσουν στην Ελλάδα ενώ έκλεψαν την παράσταση στην έκθεση «AUSA 2021».

Πρόκειται για τα «εξύπνα πυρομαχικά» της General Dynamics Land Systems, τα οποία αρέσουν ιδιαίτερα στα ανώτερα κλιμάκια του ελληνικού Στρατού για τις προκεχωρημένες δυνάμεις.

Το Sportime, ήδη από τον Φεβρουάριο έχει αναφερθεί στα «εξύπνα πυρομαχικά» Switchblade 600.

Στα υπέρ του Switchblade 600 είναι, σύμφωνα με το AeroVironment, πως το «έξυπνο πυρομαχικό» μπορεί να στοχεύσει ελαφριά θωρακισμένα οχήματα αλλά και σταθερούς στόχους.

Το Switchblade 600 μπορεί να εκτοξευτεί και από το έδαφος και από πλατφόρμες αέρα ή εδάφους και είναι πλήρως «μάχιμο» σε μόλις 10 λεπτά.

Έχει μέγιστο επιχειρησιακό ύψος είναι τα 4,6 χιλιόμετρα, εμβέλεια 40 χλμ. και ταχύτητα έως 185 χλμ την ώρα.

Το Switchblade 600 αποτελεί την εξέλιξη του Switchblade 300 το οποίο αναπτύχθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και διαθέτει τη λειτουργία «wave off».

Δηλαδή επιτρέπει στον χειριστή να ακυρώσει την επίθεση μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν την επίτευξη του στόχου και να επιλέξει άλλη γωνίά ή στόχο.

Στην αμερικανική έκθεση, το Switchblade 300 εμφανίστηκε προσαρμοσμένο σε μη-επανδρωμένο χερσαίο όχημα TRX (Track Robot-X).

Το συγκεκριμένο πυρομαχικό θα μπορούσε να μπει και στα νέα οχήματα της Plasan στην ΕΛΒΟ ή με μετατροπές στα αμερικανικά M1117.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Τα δολοφονικά Switchblade 600 αρέσουν στην Ελλάδα – Ήρθε και η ώρα του Στρατού», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.