Ελληνοτουρκικά: Το διπλωματικό παρασκήνιο με το γεωτρύπανο - Ο παραλληλισμός με τα Φόκλαντς

Ποια είναι το διπλωματικό παρασκήνιο στα Ελληνοτουρκικά με το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να ζυγίσει τις διεθνείς αντιδράσεις, προτού κουνήσει το επόμενο πιόνι στα Ελληνοτουρκικά, εξ ου και η απόφαση να διατηρήσει σε τουρκικά χωρικά ύδατα το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Η Τουρκία, πάντως, θα διεκδικήσει ό,τι περισσότερο μπορεί στη σκακιέρα της Μεσογείου και καραδοκεί για να εκμεταλλευθεί την παραμικρή κίνηση.

Ο Ερντογάν τα «ακούει» από τους σκληροπυρηνικούς της χώρας του για την απόφαση που πάρθηκε αναφορικά με το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν».

Προφανώς, όμως, δεν πρόκειται να καθίσει ήρεμος. Αυτά θέλει να πετύχει σε βάθος χρόνου με το γεωτρύπανο. Σε Αθήνα και Λευκωσία δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός. Και οι πέτρες αντιλαμβάνονται ότι ο Τούρκος πρόεδρος θέλει να προβεί σε πόλεμο νεύρων. Για την ακρίβεια να τον συνεχίσει.

Διότι σκοπίμως η Άγκυρα δεν διέρρεε τον πρώτο προορισμό του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν», προκειμένου να οργιάσουν οι φήμες και να επικρατήσει προβληματισμός σε ΕλλάδαΚύπρο.

Αυτός εξάλλου ήταν ο λόγος που η NAVTEX εκδόθηκε ταυτόχρονα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Γενικότερα, η Τουρκία ήθελε να στήσει ένα… πανηγυράκι για τις εντυπώσεις, θυμίζοντας τον απόπλου του βρετανικού στόλου από το Πόρτσμουθ ελέω Πολέμου των Φόκλαντς (1982 απέναντι στην Αργεντινή).

Ο ίδιος ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από μεγάλη μερίδα του υπουργικού του συμβουλίου, επιθεώρησε το πλωτό γεωτρύπανο.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έδωσαν στα συνοδευτικά πλοία τα ονόματα των τριών Τουρκοκύπριων αδερφών που δολοφονήθηκαν το 1963 στην Κύπρο.

Επίσης, ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ επισκέφθηκε το «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» στη Μερσίνη, με σκοπό να συμβάλει στις κινήσεις εντυπωσιασμού.

 

Ελληνοτουρκικά – Όλες οι ειδήσεις

Τουρκία: Ύπουλο σχέδιο για τη νομιμοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου! – Πώς επηρεάζει την Ελλάδα

Bayraktar: Θερίζουν τα τουρκικά drone στην Ουκρανία τα ελληνικά OSA AKM

Ακίνητα: Έρχεται νομιμοποίηση δημοσίων ακινήτων – Ποιο το ποσό που θα συγκεντρωθεί

Το βιολί τους οι γείτονες στα Ελληνοτουρκικά