ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Ελληνοτουρκικά: Το mega-drone που θέλει η Ελλάδα και κοστίζει όσο δύο F-35

H Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά του mega-drone, που κοστίζει όσο δύο F-35.
Ελληνοτουρκικά: Το mega-drone που θέλει η Ελλάδα και κοστίζει όσο δύο F-35

Ελληνοτουρκικά: H Ελλάδα μαζί με άλλες χώρες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά του mega-drone, που κοστίζει όσο δύο F-35.

Ελληνοτουρκικά: Η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Γαλλία συμμετέχουν εδώ και χρόνια στην δημιουργία ενός μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους ή όπως είναι πιο γνωστό drone.

Πρόκειται για ένα μεσαίων-υψομέτρων μακράς-εμβελείας υψηλών επιδόσεων. Θα φέρει οπλισμό και ουσιαστικά θα αποτελεί το… αντίπαλο δέος του MQ-9 Reaper, από την Αμερική.

Την κατασκευή του έχουν αναλάβει δύο εταιρείες. Οι γαλλικές Dassault και Airbus, ενώ συμμετέχει και η ιταλική Leonardo.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα με 100 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο της PESCO (ανάπτυξη αμυντικών συστημάτων εντός ΕΕ.

Οι χώρες που έχουν ενδιαφερθεί ήδη για να το αγοράσουν είναι η Ελλάδα, το Βέλγιο αλλά και η Τσεχία, όταν αυτό μπει στη γραμμή παραγωγής.

Πάντως είναι είναι πολύ ακριβό, καθώς κοστίζει 160 εκατ. ευρώ. Όσο δηλαδή έχουν δύο μαχητικά F-35, πέμπτης γενιάς.

Ο λόγος που η τιμή τους είναι τόσο ανεβασμένη είναι πως κινούνται με twin-turboprop. Ενώ μπορούν να επιχειρήσουν στα 45.000 πόδια και να φέρουν φορτίο 2.3 τόνων, δηλαδή να έχουν πολλούς πυραύλους και ρουκέτες.

Έχει μήκος 16 μέτρα, ενώ τα φτερά του έχουν άνοιγμα 26. Αντίστοιχα τα τουρκικά Bayraktar, μπορούν να μεταφέρουν 150 κιλά, ενώ μπορούν να κάνουν επιχειρήσεις στα 23.000 πόδια. Οι πρώτες παραδόσεις τους, αναμένονται το 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Αθήνα απαντά στην Άγκυρα: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται»

Αντετοκούνμπο: Ο τραυματισμός, η τάπα, το κάρφωμα… ο ΤΙΤΛΟΣ (Vid)

Survivor – Σπαλιάρας: «Θα το συζητούσα να ξαναπάω – Δεν έχω επαφή με τον Ντάνο»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοτουρκικά: Το mega-drone που θέλει η Ελλάδα και κοστίζει όσο δύο F-35», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.