Ελληνοτουρκικά: Ξεφεύγει η Ελλάδα με την αρωγή των ΗΠΑ, με την Ουάσιγκτον να δίνει στην Αθήνα 1100 θωρακισμένα Cougar και HMMWV.

Πρόκειται, γράφει ο Χρήστος Μαζανίτης για την εφημερίδα Realnews για 500 Cougar και επιπλέον 500-600 Humvee, τα οποία αλλάζουν τον συσχετισμό δυνάμεων στον Έβρο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η ηγεσία του ΓΕΕΘΑ ήρθε σε συνεννόηση με την αμερικανική πλευρά για την δωρεάν παραχώρηση 500 θωρακισμένων πάνοπλων Cougar κι επιπλέον 500 με 600 θωρακισμένων Humvee.

Η συμφωνία, αναφέρει η Realnews, πιστώνεται στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που σε απευθείας επικοινωνία που είχε με Αμερικανούς επιτελείς κατάφερε να δεσμεύσει προφορικά ένα στόλο συνολικά 1100 θωρακισμένων οχημάτων.

Πρόκειται για οχήματα τα οποία κρίνονται ως πλεονάζον υλικό.

Στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι ο διακαής πόθος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας είναι η απόκτηση ενός TOMA.

Η Ελλάδα περιμένει πόσα Bradley θα αποσύρει ο αμερικανικός στρατός, για να προχωρήσει η διαδικασία παραχώρησης κάποιοων από αυτά στην Ελλάδα.

Πρόκειται για οχήματα ιδανικά για τον Έβρο και για την υποστήριξη των επιλαρχιών Leopard 2 Α6.

Τα 500-600 HMMWV που παίρνει η Ελλάδα από τις ΗΠΑ προς αντικατάσταση των Mercedes 240 D που φέρουν και αντιαρματικούς πυραύλους, μπορούν και αυτά να εξοπλιστούν με τον αντίστοιχο οπλισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την απόκτηση των συγκεκριμένων οχημάτων, αναβαθμίζεται με μεγάλο βαθμό η θωράκιση των ελληνικών οχημάτων.

Διαβάστε επίσης:

Eλληνοτουρκικά: Η ιδανική λύση για τα M1117 που παίρνει η Ελλάδα

Μνημόνιο Τουρκίας – Παλαιστίνης;

Ελληνοτουρκικά: Ξεφεύγει η Ελλάδα – Της δίνουν 1100 θωρακισμένα Cougar και HMMWV οι ΗΠΑ