Όπως γράψαμε στο Sportime οι φόβοι των Τούρκων, στο άκουσμα της πιθανής προμήθειας των F-35 από την Αθήνα, μάλλον επιβεβαιώθηκαν.

Δεν... χαμπαριάζουν τα ισχυρά F-35 όπως αποδείχθηκε στη Συρία, καθώς οι ρωσικοί S-300 δεν μπόρεσαν να τα πλήξουν. Τι σημαίνει για την Ελλάδα.

Το πιο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος των ΗΠΑ τo F-35 έδειξε τα δόντια του επί Συριακού εδάφους! Όπως γράφει η ιστοσελίδα «star.com.tr», Ισραηλινά F-35 ολοκλήρωσαν τις αποστολές τους χωρίς να πάθουν το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι οι Ρωσικοί S-300 «άνοιξαν πυρ» εναντίον τους για πρώτη φορά!

Η είδηση αυτή έχει να κάνει και με την Ελλάδα που βρίσκεται σε επαφές με τις ΗΠΑ για τα F-35 για συμμετοχή της στην παραγωγή των αεροσκαφών αυτών, με σκοπό κιόλας να παραλάβει 18-24 όπως ακούγεται.

Αυτό την ώρα που η Τουρκία είχε παραγγείλει 100 τέτοια αεροσκάφη το προηγούμενο διάστημα και τελικά λόγω της προκλητικότητάς τους δεν τα έβαλαν ποτέ. Γεγονός που όπως ήταν φυσικό τους εξαγρίωσε.

Όπως γράψαμε στο Sportime οι φόβοι των Τούρκων, στο άκουσμα της πιθανής προμήθειας των F-35 από την Αθήνα, μάλλον επιβεβαιώθηκαν. Σας ενημερώσαμε επίσης πως με τα F-35 το Ισραήλ βομβαρδίζει την Λαττάκεια παρά τους S-400 – Tι θα γίνει αν τα πάρουν οι Έλληνες;

Οπως αναφέρουμε και πιο πάνω Ισραηλινοί αποκάλυψαν πως αν και δέχτηκαν πυρά από ρωσικά S-300 στην Συρία, τα F-35 τους έμειναν άθικτα.

Οι Τούρκοι ανησυχούν για το γεγονός πως η ρωσική αεράμυνα στην Συρία, η οποία περιλαμβάνει και S-400 σαν τους τουρκικούς, δεν πιάνει τα F-35!

Η Ρωσία διαθέτει τέσσερα συστήματα S-300 στη Συρία και αυτά τα συστήματα δεν είχαν ενεργοποιηθεί στις προηγούμενες πτήσεις του Ισραήλ. Η αποτυχία ενεργοποίησης των S-300 είχε ως αποτέλεσμα τα σχόλια τύπου «δεν βλέπουν καν το F-35».

Μάλιστα αναφέρθηκε ότι κανένας από τους πύραυλους δεν μπόρεσε να χτυπήσει τον στόχο του και να κλειδώσει επιτυχώς σε ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη που επέστρεψαν με ασφάλεια στις βάσεις τους.

Τέλος να πούμε ότι το πανίσχυρο αυτό αεροσκάφος, θεωρείται το απόλυτο αμερικανικό όπλο. Είναι τελευταίου τύπου μαχητικά αεροσκάφη που το καθένα κοστίζει 80-100 εκατομμύρια δολάρια!