Φρεγάτα Λήμνος: Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα (12/8/2020) που, εν μέσω ελληνοτουρκικής έντασης, έγινε η σύγκρουση με το Kemal Reis.

Το Kemal Reis είχε υποστεί σοβαρές ζημιές από τη Φρεγάτα Λήμνος, όμως η κατάσταση δεν κλιμακώθηκε

Φρεγάτα Λήμνος: Πέρασε ένας χρόνος από την ημέρα (12/8/2020) που, εν μέσω ελληνοτουρκικής έντασης, έγινε η σύγκρουση με το Kemal Reis.

«Η πληροφορία αυτή έχει φθάσει στο Armyvoice.gr από διαφορετικές -αξιόπιστες- πηγές, με τα ίδια χαρακτηριστικά. Λέγεται για την ακρίβεια ότι τα δυο πλοία «φιλήθηκαν», δηλαδή σε γλώσσα αργκό σημαίνει ότι με κάποιον τρόπο ακούμπησαν χωρίς απαραίτητα να έχουν συγκρουστεί.

Το περιστατικό φέρεται να σημειώθηκε χθες και σύμφωνα με βραδινές πληροφορίες, από Τούρκους στα social media, το τουρκικό πλοίο ήταν το Kemalreis (F-247), κλάση Barbaros».

Αυτό είχε αναφέρει τότε η εν λόγω ιστοσελίδα.

Το ΓΕΕΘΑ διέψευδε ότι η φρεγάτα Λήμνος «επακούμβησε» στην τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, η οποία συνόδευε το ερευνητικό Oruc Reis.

Την επόμενη ημέρα το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα ένα video, προκειμένου να δώσει τέλος στις φήμες για τις ζημιές που έπαθε το τουρκικό πλοίο όταν συνάντησε την ελληνική φρεγάτα.

Τελικά η ελληνική κυβέρνηση έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ, αποκαλύπτοντας επισήμως το ναυτικό επεισόδιο με την σύγκρουση των δύο φρεγατών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για παραβίαση των κανόνων ναυτιλίας.

Επίσης δήλωνε ότι δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να ανέχεται την παραβατικότητα της Τουρκίας, η οποία έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Το Kemal Reis υπέστη σοβαρές ζημιές, αλλά οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην κλιμακωθεί η κατάσταση.

 

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ: Πανό με… νόημα στην Τούμπα – «Αρνούμαστε και αντιστεκόμαστε στις διακρίσεις»

Σοκαριστική ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας προς Παιδιάτρους: «Μην τονίζετε τις παρενέργειες των εμβολίων»!

Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι