ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το Π.Ν.
Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval με της Belharra η Γαλλία σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν για την τελική γαλλική πρόταση προς το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Τα όπλα που θα έχουν τα γαλλικά πολεμικά πλοία αν επιλεγούν από την Αθήνα (σ.σ. η πρόταση των Γάλλων έχει περάσει στην επόμενη φάση αξιολόγησης) θα είναι οκτώ Exocet MM40 Block3c και 32 Aster 30 και Aster 15.

Οι γαλλικοί Aster 30 έχουν εμβέλεια άνω των 120 χλμ ενώ οι Aster 15 ή οι VL Mica NG που επίσης παρέχονται είναι για την κοντινή αυτοάμυνα των πλοίων.

Σε σύγκριση με τους Aster 15, οι new-generation VL Mica NG έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα. Πρώτον είναι πιο φθηνοί και δεύτερον μπορούν να πλήξουν και υπερηχητικά βλήματα.

Για την ώρα, η επιλογή των cruise SCALP Naval, με εμβέλεια άνω των 1000 χλμ δεν έχει πέσει στο τραπέζι.

Πάντως οι Γάλλοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο η Ελλάδα αν χρειαστεί αργότερα να τους πάρει, γράφει το meretmarine.com.

Τον Δεκέμβριο οι Γάλλοι είχαν ρίξει στο τραπέζι το κρυφό χαρτί των πυραύλων SCALP Naval, oι οποίοι θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους βαθειά μέσα στην Τουρκία, με την συγκεκριμένη εξέλιξη να προκαλεί ΣΟΚ στην Άγκυρα.

Η αγορά των SCALP Naval από την Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Βάσει διεθνούς Συνθήκης απαγορεύεται η προμήθεια πυραύλων άνω των 1000 χλμ εμβέλειας, οπότε ίσως γι αυτό είχαμε αυτή την διευκρίνηση από τους Γάλλους (σ.σ. δεν θα μπορούσαν να τους βάλουν επάνω εξ αρχής), με την όποια συμφωνία να μπορεί να γίνει ξεχωριστά.Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚαρισμένος Αμερικανός στρατηγός με όσα είδε από τους Έλληνες – Πρώτη φορά τα βλέπω αυτά

Ελληνοτουρκικά: Τουρκικά Bayraktar στην Αλβανία – Φτιάχνουν κερκόπορτα οι Τούρκοι

Φρεγάτες: Δεν δίνει τους SCALP Naval στην Ελλάδα με τις Belharra η Γαλλία

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ