Φρεγάτες: Γιατί κόβεται η αγγλική πρόταση για τις νέες φρεγάτες του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, γράφει ο Δήμος Βερύκιος στο ieidisis.gr, τα βρετανικά πλοία αν και αρέσουν στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, κρίνονται ακατάλληλα επειδή είναι μεγάλα.

Λόγω του μεγέθους τους, τα βρετανικά Arrowhead 140 δεν θα χωράνε στους ναυστάθμους ενώ θα χρειάζονται και περισσότερο προσωπικό για την επάνδρωσή τους.

Η βρετανική πρόταση θα είχε την… τύχη των Ισπανών αλλά δεν κόπηκε από την αρχή για διαπραγματευτικούς λόγους ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ (σ.σ. έγινε στις 14/6 και είχαν τετ α τετ ο Μπόρις Τζόνσον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη).

Με τα έως τώρα δεδομένα τα πλοία που οι Έλληνες ναύαρχοι προκρίνουν είναι οι γαλλικές Belharra και οι ολλανδικές Sigma.

To μειονέκτημα των γαλλικών είναι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα, η τιμή τους, καθώς θεωρούνται ακριβές.

Αντίστοιχα, για τα ολλανδικά πλοία υπάρχει ο ενδοιασμός ότι οι S11515 είναι ακόμα στα χαρτιά.

Οι Αμερικανοί αν δεν δώσουν Arleigh Burke ή Τiconderoga δεν θα περάσουν στην επόμενη φάση, σημειώνεται στο ρεπορτάζ ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την ιταλική πρόταση για τις FREMM αν και όπως σημειώνεται, ο αρχηγός του Ναυτικού δεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής της συγκεκριμένης πρότασης.

Διαβάστε επίσης:

Toυρκία: Έτοιμα και οπλισμένα τα mini – drone καμικάζι των δύο κιλών – Πετάνε στο λεπτό

Φρεγάτες: Φέρνουν τα πάνω κάτω οι Αμερικανοί με δυο Ticonderoga;

Φρεγάτες: Γιατί κόβεται η αγγλική πρόταση για τις Arrowhead 140