ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί κατάλαβαν επιτέλους γιατί οι Έλληνες ναύαρχοι ήθελαν RAM

Oι Έλληνες ναυάρχοι το ζητούσαν ως προϋπόθεση να μπει στις Belharra για να ανέβει στην αξιολόγηση το πλοίο.
Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί κατάλαβαν επιτέλους γιατί οι Έλληνες ναύαρχοι ήθελαν RAM

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί κατάλαβαν επιτέλους γιατί οι Έλληνες ναύαρχοι ήθελαν RAM στις ελληνικές ναυτικές πλατφόρμες.

RAM Block 2 λέγεται το μικρό αντιαεροπορικό που θα μπει στα πλοία της Fincantieri (σ.σ. ήδη στις Doha) και τις Belharra και είναι η εξέλιξη τoυ RAM Block 1 που έχουμε στις ελληνικές ΡΟΥΣΣΕΝ.

H μεγάλη διαφορά του Block 2 από τον προκάτοχό του είναι το μεγαλύτερο βεληνεκές αφού το RAM Block 2 έχει 25 χλμ βεληνεκές αντί για δέκα του Block 1.

Την ίδια ώρα μπορεί εκτός μικρά αεροσκάφη, drone και καταδρομικά σκάφη να χτυπήσει και παράκτιους στόχους ενώ εκτοξεύει και κάθετα, άρα έχει κάλυψη 360 μοιρών.

Αρχικά η γαλλική πρόταση δεν περιλάμβανε τα συγκεκριμένα όπλα για τις Belharra, όμως οι Γάλλοι τόνιζαν ότι εύκολα μπορούν να πάρουν σύστημα RAM και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Oι Έλληνες ναυάρχοι τα ζητούσαν ως προϋπόθεση να μπουν στις Belharra για να ανέβει στην αξιολόγηση το πλοίο.

Τώρα φαίνεται πως οι Αμερικανοί καταλαβαίνουν γιατί οι… Έλληνες επέμεναν τόσο πολύ στο RAM.

Σύμφωνα με το nationalinterest.org, οι αξιωματούχοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «θα πρέπει να ανησυχούν ιδιαίτερα για τα ναρκαλιευτικά κατηγορίας Avenger, τα περιπολικά πλοία κατηγορίας Cyclone, τα περιπολικά σκάφη Mark VI και τη σειρά μικρότερων περιπολικών σκαφών του αμερικανικού Ναυτικού».

Όπως τονίζεται, «η έλλειψη μηχανισμών αντιαεροπορικής αυτοάμυνας στα μικρότερα μαχητικά επιφανείας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ αφήνει αυτά τα πλοία ευάλωτα ακόμη και στα μικρότερα οπλισμένα drones κάνοντάς τα να εξαρτώνται απόλυτα από τις μεγαλύτερες μονάδες επιφάνειας».

Οι Αμερικανοί τονίζουν ότι ο εξοπλισμός των μικρότερων αμερικανικών πλοίων με αντιαεροπορικά συστήματα παρόμοια με το γαλλικό σύστημα SIMBAD (σ.σ. πύραυλοι MISTRAL) «θα εμπόδιζε τους αντιπάλους να χρησιμοποιήσουν φθηνό εξοπλισμό και τακτικές όπως οπλισμένα drones για να τα βυθίσουν».

«Ομοίως, για μεγαλύτερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, το SEARAM -ένας συνδυασμός του οπλικού συστήματος Phalanx Close-in και του RAM- θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τον ίδιο σκοπό», σημειώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Φρεγάτες: Έρχονται οι αμερικανικές Freedom – Μας τις πουλούσαν πριν τις Belharra οι ΗΠΑ

Bayraktar: Οι περιπολίες οπλισμένων T-6A Texan II στο Αιγαίο κατά των τουρκικών drone

Φρεγάτες: Οι Αμερικανοί κατάλαβαν επιτέλους γιατί οι Έλληνες ναύαρχοι ήθελαν RAM

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.

ΣΧΟΛΙΑ