Φρεγάτες: Η Γαλλία κλείνει το μάτι για SCALP Naval στις Belharra, με τους εκτοξευτήρες SYLVER 70.

Οι SYLVER 70 είναι οι εκτοξευτήρες των γαλλικών υπερπυραύλων Scalp Naval, με βεληνεκές που ξεπερνά τα 500 χλμ., γράφει ο Κώστας Σαρικάς για το newpost.gr.

Από τον Δεκέμβριο οι Γάλλοι είχαν ρίξει στο τραπέζι το κρυφό χαρτί των πυραύλων SCALP Naval, oι οποίοι θα μπορούν να χτυπήσουν στόχους βαθειά μέσα στην Τουρκία.

Μάλιστα η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προκαλέσει ΣΟΚ στην Τουρκία, αφού με την αγορά των SCALP Naval η Ελλάδα θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Πάντως πηγές που έχουν γνώση του θέματος της αγοράς των νέων φρεγατών από την Ελλάδα, υποστήριζαν στο Sportime πως δεν πρόκειται να υπάρξει απόφαση από το Πολεμικό Ναυτικό στα τέλη Μαΐου, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Ο λόγος είναι πως ακόμα δεν έχει απαντήσει στην ελληνική LOR η Ουάσιγκτον.

Οι ΗΠΑ έχουν μία σειρά από σημαντικά χαρτιά στα χέρια τους, από τα Arleigh Burke έως τα Ticonderoga για πλοία ενδιάμεσης λύσης, τους Tomahawk ως απάντηση στους γαλλικούς SCALP Naval αλλά και μία σειρά ακόμα στρατιωτικου εξοπλισμού, ο οποίος θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ενδιαφέρει απόλυτα την Αθήνα.

Μην εκπλαγεί κανείς αν δει τις ΗΠΑ να συζητούν για νέες βάσεις στην Ελλάδα (Κάρπαθος, Σκύρος), με το… αζημείωτο.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Τέλος το πάρτι Ερντογάν – Μέρκελ – Πρώτοι οι Πράσινοι που θέλουν εμπάργκο όπλων

Ελληνοτουρκικά: Αναλαμβάνουν οι Ισραηλινοί τα ελληνικά S70 και Apache

Φρεγάτες: Η Γαλλία κλείνει το μάτι για SCALP Naval στις Belharra