menu

Φρεγάτες: Οι «μνηστήρες» των φρεγατών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών

Λευτέρης Παυλίδης
Φρεγάτες: Οι «μνηστήρες» των φρεγατών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών

Συνεχίζεται η «ναυμαχία» για τις τέσσερις νέες φρεγάτες. Ο «ναυτικός» αγώνας μεταφέρετε και εκτός του στρατιωτικού Μεγάρου της Λ. Μεσογείων, μετακομίζοντας και στο εκθεσιακό κέντρο που φιλοξενεί την έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA.

Συνεχίζεται η «ναυμαχία» για τις τέσσερις νέες φρεγάτες. Ο «ναυτικός» αγώνας μεταφέρετε και εκτός του στρατιωτικού Μεγάρου της Λ. Μεσογείων, μετακομίζοντας και στο εκθεσιακό κέντρο που φιλοξενεί την έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA.

Φρεγάτες: Η ναυμαχία των «μνηστήρων», εντός και εκτός του ναυτικού Επιτελείου καθώς και ο «ναυτικός» αγώνας μεταφέρετε και εκτός του στρατιωτικού Μεγάρου της Λ. Μεσογείων, μετακομίζοντας και στο εκθεσιακό κέντρο που φιλοξενεί την έκθεση αμυντικού υλικού DEFEA.

Όπως αναφέρει το hellasjournal ανάμεσα στους μετέχοντες στην έκθεση είναι βέβαιο ότι ξεχωρίζουν των Αμερικανών, Βρετανών, Γάλλων (σ.σ. με 20 διαφορετικές εταιρίες), Ιταλών, Ολλανδών, Γερμανών και τις επόμενες εβδομάδες τα βλέμματα και το ενδιαφέρον θα στραφούν κυρίως στην εκτός Επιτελείου «ναυμαχία».

Και σε αυτό το σημείο κύκλοι του υπουργείου θύμιζαν τη σύσκεψη- ενημέρωση στον πρωθυπουργό που είχε γίνει στο Μ. Μαξίμου, σημειώνοντας πρώτον ότι δεν θα μπορούσε να ληφθεί κάποια απόφαση για τις τέσσερις νέες φρεγάτες προ της Συνόδου του ΝΑΤΟ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είχε κι εκεί συναντήσεις με τους ομόλογούς του και δεύτερον ότι η DEFEA θα παίξει κι αυτή τον ρόλο της στη συνέχεια αυτής της ιδιότυπης ναυμαχίας.

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με πληροφορίες την έκθεση αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους δέκα ξένοι υπουργοί άμυνας, που θα έχουν τετ α τετ με τον Έλληνα ομόλογό τους, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Οι υπουργοί άμυνας που μέχρι σήμερα έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο πλαίσιο της Ελληνικής έκθεσης αμυντικού υλικού είναι από Κύπρο, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ιταλία, Β. Μακεδονία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Φιλιππίνες, Γεωργία, Ισπανία, Σλοβακία, Αρμενία και Βουλγαρία. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές η κα. Φλόρανς Παρλί θα μετέχει μέσω τηλεδιάσκεψης καθώς η ίδια έχει άλλες υποχρεώσεις στη Γαλλία, λόγω εκδηλώσεων στο Παρίσι.

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που έχει θέσει υπό την αιγίδα του τη DEFEA, με την ενεργό συμμετοχή του στην οργάνωση, αξιοποιεί στο έπακρο εθνικά ωφελήματα, προσκαλώντας τις αντίστοιχες πολιτικές και στρατιωτικές ηγεσίες φιλικών και συμμαχικών χωρών.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ,Νίκος Παναγιωτόπουλος, θα υποδεχθεί τους ομολόγους του σε στρογγυλή τράπεζα για τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες, που μέσα σε ορισμένες από αυτές βρίσκεται και η Ελλάδα με σημαντικά προγράμματα αλλά και προτάσεις.

Η DEFEA (Defence Exhibition Athens) θα πραγματοποιηθεί 13-15 Ιουλίου 2021 στην Αθήνα και λαμβάνουν μέρος Ελληνικές και διεθνείς εταιρείες για να παρουσιάσουν αμυντικά συστήματα εδάφους, θαλάσσης, αέρος και εθνικής ασφάλειας.

Και όπως η Πολεμική Αεροπορία κέρδισε το μεγάλο στοίχημα στον «Ηνίοχο», αφήνοντας εκτός πύλης τον Covid-19, το ίδιο επιχειρείται κι από τους διοργανωτές της έκθεσης η οποία πρέπει να σημειώσουμε ότι επανέρχεται στα Ελληνικά δρώμενα ύστερα από απουσία 11 ετών, δηλαδή τα «πέτρινα χρόνια» της δημοσιονομικής κρίσης τα οποία κόστισαν ιδιαίτερα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αλλά πέραν της έκθεσης DEFEA, οι «μνηστήρες» των φρεγατών έχουν γίνει πλέον μόνιμοι κάτοικοι Αθηνών διότι οι επαφές που έχουν με τα έμπειρα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία συνεχίζουν την αξιολόγηση των φρεγατών είναι διαρκής.

Άλλωστε αυτό είχε επισημανθεί κι από το Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποία δια βήματος της Βουλής τόνισε ότι τον πρώτο και τελευταίο λόγο στο θέμα των φρεγατών έχουν μόνο όσοι αξιολογούν, γνωρίζουν και θα χρησιμοποιήσουν όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα που επεξεργάζονται, δηλαδή το Πολεμικό Ναυτικό.

Διαβάστε ακόμη: 

Έβαλαν κλαρίνα και το «Ιτιά – ιτιά» σε συνεδρίαση επιτροπής της Βουλής

Kωνσταντίνα Σπυροπούλου: Πρόταση γάμου από τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο

Ο Ολυμπιακός ανέβηκε αλλά θα παίξει στην Basket League;

 

Δημοφιλη Αρθρα