Φρεγάτες: Τα θέλουν όλα οι Αμερικανοί από το Πολεμικό Ναυτικό με την Ουάσιγκτον να πιέζει εκτός από τα νέα πλοία του ελληνικού Στόλου να πάρει και αυτά τις ενδιάμεσης λύσης και τα ελληνικά ναυπηγεία αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών φρεγατών Υδρα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Lockheed Martin, Τομ Ρόουντεν, πολύ ψηλά στην προτεραιότητα της Αθήνας είναι ο εκσυγχρονισμός των τεσσάρων ελληνικών φρεγατών ΜΕΚΟ, καθώς και των υπόλοιπων περιπολικών του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, με τον ελληνικό Στόλο να σημειώνει πως «είναι αρκετά απασχολημένος στην Ανατολική Μεσόγειο αυτή τη στιγμή».

Η LM σχεδιάζει η πρώτη ελληνική φρεγάτα να κατασκευαστεί στην Ιταλία και οι υπόλοιπες τρεις στην Ελλάδα. Μάλιστα όπως σημειώνει το thedefensepost.com, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να συμπεριλάβουν στα ελληνικά πλοία και την λύση που έχει βρει η Lockheed Martin αναφορικά με τα προβλήματα που είχαν προκύψει με τις MMSC και τους αεροστσρόβιλούς τους.

Μάλιστα η Lockheed Martin έχει αλλάξει και το όνομα των συγκεκριμένων πλοίων που προτείνει στην Ελλάδα σε HF2, ώστε να δείξει την διαφορετικότητα των συγκεκριμένων σκαριών σε σχέση με αυτά του αμερικανικού ναυτικού στα οποία έχουν προκύψει προβλήματα.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Ο Ερντογάν αποκάλυψε τι είπε στον Μπάιντεν

Ελληνοτουρκικά: Σε άσχημη κατάσταση η υγεία του Ερντογάν; Έδειξε να παραπατάει!

Φρεγάτες: Τα θέλουν όλα οι Αμερικανοί – Νέα πλοία, ενδιάμεσης λύσης και ναυπηγεία