ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί;

Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί που φαίνεται πως έχουν ήδη απάντηση στις βελτιωμένες προτάσεις.
Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί;

Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί που φαίνεται πως έχουν ήδη απάντηση στις βελτιωμένες προτάσεις του ανταγωνισμού για τα πλοία ενδιάμεσης λύσης.

Η απάντηση αυτή περιλαμβάνει ως πλοίο ενδιάμεσης λύσης τα θρυλικά Ticonderoga.

Μιλάμε για τα απόλυτα πλοία με τρομερή ισχύ πυρός, που αλλάζουν για τουλάχιστον δέκα χρόνια τις ισορροπίες στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ΗΠΑ συζητούν (σ.σ. δεν είναι εύκολο λόγο υψηλού λειτουργικού κόστους) να παραχωρήσουν τα Tico στην Ελλάδα.

Τα 9.300 τόνων πλοία, με τα 122 κελιά για πυραύλους αποτελέσουν «game changer» για τις ισορροπίες με την Τουρκία.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ θα αποσύρει τέσσερα Tico μέσα στο 2021 ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν οι ΗΠΑ να αποδεσμεύουν μαζί με τα Tico και την πώληση των πυραύλων Tomahawk, εμβέλειας 1.000 χιλιομέτρων – αντίστοιχων δηλαδή των γαλλικής κατασκευής NAVAL SCALP.

Ήδη η ΗΠΑ έχουν αποδεσμεύσει τους Tomahawk για την Σουηδία, μια εξέλιξη που ανοίγει παράθυρο αποδέσμευσης και για την Ελλάδα.

Η Σουηδία έχει πάρει την έγκριση των ΗΠΑ να «προσαρμόσει» ναυτικούς πυραύλους cruise Tomahawk στα νέα ΑΙΡ υποβρύχια Α-26.

Διαβάστε επίσης:

Ψυχρός πόλεμος στην Κρήτη – Ρωσικό υποβρύχιο έκανε πρόβα επίθεσης στο αεροπλανοφόρο Αιζενχάουρ;

Ελληνικά F-16: Τα… είδαν όλα οι Σαουδάραβες με τους Έλληνες πιλότους- Πετάμε με τους καλύτερους

Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φρεγάτες: Ticonderoga με Tomahawk για τις MMSC δίνουν οι Αμερικανοί;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Διονύσης Αντωνέλλος

Ξεκίνησα με το blogging. Mετά με κέρδισε το ραδιόφωνο και αργότερα με νίκησε η τηλεόραση. Ενδιαφέρον για ότι συμβαίνει στα ελληνοτουρκικά. Τυχερός που γνώρισα κάποιους ανθρώπους και με έκαναν καλύτερο άνθρωπο.