ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Οι ελληνικές εταιρείες αρνήθηκαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο

«Λόγω της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και της πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Οι ελληνικές εταιρείες αρνήθηκαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο

Οι ελληνικές εταιρείες αρνήθηκαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο Reuters.

Τρεις μεγάλες ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες – η Minerva Marine, η Thenamaris και η TMS Tankers – αποφάσισαν να σταματήσουν τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

«Αυτό το βήμα είναι μια αντίδραση στην πιθανή επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ», σημειώνει το πρακτορείο avia.pro.

Οι ελληνικές εταιρείες αρνήθηκαν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο

Πηγές του Reuters «υποστηρίζουν ότι αυτές οι εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν στόλο με περισσότερα από 100 τάνκερ με συνολική ικανότητα μεταφοράς 2,4 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, μετέφεραν ρωσικό πετρέλαιο μέχρι τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους».

«Λόγω της τρέχουσας διεθνούς κατάστασης και της πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι εταιρείες αποφάσισαν να αρνηθούν περαιτέρω συνεργασία με Ρώσους προμηθευτές πετρελαίου», τονίζεται.

Πηγή geostratigika.gr

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.