Ισραήλ: Βρήκαν τρόπο να βρίσκουν τα τουρκικά drones ραδιοφωνικά


Διονύσης Αντωνέλλος

Ισραήλ: Βρήκαν τρόπο να βρίσκουν τα τουρκικά drones ραδιοφωνικά


Ισραήλ: Χρησιμοποιώντας πολιτικούς ραδιοπομπούς, ένα νέο ισραηλινιό σύστημα μπορεί να ανιχνεύσει και να παρακολουθήσει στελθ στόχους και να δημιουργήσει μια πλήρη εναέρια εικόνα.

Ενώ οι περισσότερες χώρες εντοπίζουν και παρακολουθούν αεροσκάφη χρησιμοποιώντας ενεργά ραντάρ, οι Ισραηλινοί βρήκαν τρόπο να στοχεύουν παθητικά εναέριους στόχους ακόμα κι αν δεν εκπέμπουν, χρησιμοποιώντας μη στρατιωτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς (σ.σ. τόσο FM όσο και ψηφιακές εκπομπές).

Eρντογάν: Θα χάσει όπως ο Μουσολίνι – Γιατί δεν μπορεί να κερδίσει

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του τμήματος Πληροφοριών και Επικοινωνιών και της ισραηλινής IAI / ELTA, Άντι Ντούλμπεργκ, «οι ραδιοφωνικοί σταθμοί χρησιμοποιούν χαμηλές συχνότητες που είναι πολύ καλές στην ανίχνευση στόχων με χαμηλή διατομή ραντάρ».

«Σε αντίθεση με τα ραντάρ, το νέο σύστημα έχει πολύ χαμηλό σήμα, οπότε αν ένας εχθρός θέλει να το χτυπήσει δεν ξέρει πού είναι».

Ισραήλ: Μηδέν από τεχνολογία η Τουρκία – Θα σκάσουν τα στρατιωτικά πρότζεκτ της

Το σύστημα, αναπτύχθηκε από τη θυγατρική της Israel Aerospace Industries (IAI), και επιτρέπει τη δημιουργία εικόνας της όποιας εναέριας κατάστασης, παρακολουθώντας UAVs και stealth αεροπλάνα με την χρήση πομπών.

Το εύκολα αναπτυσσόμενο σύστημα συνδέεται με την κεντρική μονάδα επεξεργασίας εντολών και ελέγχου και μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε απομακρυσμένες περιοχές όσο και σε αστικές περιοχές.

Ελληνοτουρκικά: ΣΟΚ στην Άγκυρα – Έρχεται εμπάργκο όπλων στην Τουρκία;

Όπως σημείωσε ο Άντι Ντούλμπεργκ στην Jerusalem Post, αναμένει ότι το νέο ισραηλινό σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό και θα αναπτυχθεί τους επόμενους 12 μήνες.


Sportime Extras